Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 02:53

Κλείνει η Αριστομένους μέχρι Φραντζή, ανοίγει η Κροντήρη, μεταφέρονται πιάτσες ταξί

Κλείνει η Αριστομένους μέχρι Φραντζή, ανοίγει η Κροντήρη, μεταφέρονται πιάτσες ταξί

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ 
ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΩΣ ΚΑΙΣΑΡΗ

Το μεσημέρι θα ανοίξει η οδός Κροντήρη, η οποία ήταν κλειστή για δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο των έργων για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας. Επίσης, θα κλείσει και το υπόλοιπο κομμάτι της Αριστομένους μέχρι τα φανάρια της Φραντζή, ενώ η πιάτσα των ταξί της οδού Γεωργούλη θα μεταφερθεί στη Βασιλέως Γεωργίου (από Α. Σκιά έως Αριστομένους) και η πιάτσα της Βαλαωρίτου απέναντι από το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Όσον αφορά την πεζοδρόμηση της Αριστομένους, για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή απέρριψε τη σχετική πρόταση των παρατάξεων της μειοψηφίας. Επίσης, ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς ανακοίνωσε ότι απορρίφθηκε το αίτημα για τη στρώση με κυβόλιθους αντί με άσφαλτο του τμήματος της Αριστομένους από την Κροντήρη μέχρι την Καίσαρη. Όπως σημείωσε, η Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απέρριψε την πρόταση να ενταχθεί το έργο της λιθόστρωσης της Αριστομένους στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.
Πάντως ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, αντέδρασε έντονα με την επιμονή της δημοτικής αρχής να μην πεζοδρομήσει την Αριστομένους. Εξέφρασε δε την απορία του για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή προτιμά να πεζοδρομήσει τη Σιδηροδρομικού Σταθμού, από τη Γιατράκου μέχρι την Κροντήρη, και διερωτήθηκε, γιατί είναι πιο σημαντική η συγκεκριμένη περιοχή από το χώρο μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, ενώ αναρωτήθηκε τι συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετούνται.
Και ο εκπρόσωπος της «Πρωτοπορίας», Γιάννης Γκλεγκλές, επέμεινε ότι η Αριστομένους πρέπει να πεζοδρομηθεί.
Στ.Μ.