Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 23:02

Συνεχίζεται η "εκτόξευση" των οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας…

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Μπορεί αντί για την οικονομία της χώρας να έχουν εκτοξευθεί οι φόροι, πάντως, σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, τα οικονομικά του εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση εκτόξευσης… Από τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού προκύπτει ότι τα έσοδα πηγαίνουν καλύτερα απ’ ότι είχε υπολογιστεί…

Όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Γεωργία Ηλιοπούλου, το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει θετική απόκλιση στα έσοδα και πως τον Απρίλιο τα ταμειακά διαθέσιμα είχαν ανέβει κι’ άλλο, ξεπερνώντας τα 11,3 εκατομμύρια ευρώ!
Η κ. Ηλιοπούλου τόνισε ακόμη ότι έχουν ξεπεραστεί οι στόχοι του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Καλαμάτας τους πρώτους μήνες του 2016 και πως δεν φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει αυτό μέχρι το τέλος του έτους.
Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, σχολίασε σχετικά ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου υπηρετεί την πολιτική της λιτότητας και της επιβολής μεγάλης φορολογίας στους εργαζόμενους.
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, υποστήριξε ότι ο Δήμος Καλαμάτας, με τα δάνεια που έχει συνάψει το τελευταίο διάστημα, έχει δημιουργήσει σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις. Ωστόσο ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, απάντησε ότι οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου ανέρχονται σε περίπου 9 εκατ. ευρώ, όταν τα ταμειακά του διαθέσιμα ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι από το δανεισμό.
Στ.Μ.