Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 16:50

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

Ε. Ψαρρέα, Ι. Μαραβελή, Θ. Πετράκος, Ν. Πατσαρίνος, Θ. Μπούζας, Ν. Βουδούρης Ε. Ψαρρέα, Ι. Μαραβελή, Θ. Πετράκος, Ν. Πατσαρίνος, Θ. Μπούζας, Ν. Βουδούρης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ
ΧΟΥΝΤΗ ΚΑΙ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα, ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία, τόνισαν το μεσημέρι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία και κάλεσαν τους ψηφοφόρους να βγάλουν στις 17 Ιουνίου πρώτο το κόμμα τους και να ανατρέψουν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Ειδικότερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Διοικητηρίου «Π. Φωτέας» παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοινώθηκε ότι η κεντρική προεκλογική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την άλλη Πέμπτη, στην κεντρική πλατεία, με ομιλητές τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή και τη βουλευτή Σοφία Σακοράφα.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Μάινας, υπογράμμισε ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι αυτό που προβάλλουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ, ο φιλοευρωπαϊσμός και ο αντιευρωπαϊσμός, αλλά το μνημόνιο που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και η απαλλαγή από αυτό, που αποτελεί λαϊκή απαίτηση. Ο Βαγγέλης Μάινας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί σύμπραξη ακραίων, με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τα «ορφανά του ΛΑΟΣ», ενώ και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, υπογράμμισε ότι έχει αποκαλυφθεί πλέον πως ενσυνείδητα νομοθέτησε κατά των εργαζομένων και υπέρ των συμφερόντων της διαπλοκής.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Θανάσης Πετράκος, αναφέρθηκε από την πλευρά του στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να παρακαμφθεί το πρόβλημα της απαγόρευσης προσλήψεων λόγω εκλογών και να προσληφθούν οι εργάτες που απαιτούνται ώστε να γίνει η καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, διαφορετικά θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Ο κ. Πετράκος σημείωσε πως ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, είπε ότι ο υπουργός προωθεί το άλλο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, για την παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας νομιμοποίησης των γεωτρήσεων. Το θέμα για το οποίο ο υπουργός είπε ότι δεν έχει περιθώρια να κάνει κάτι, αφορά την αποτροπή κατεδάφισης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που δεν έχουν νομιμοποιηθεί. Ωστόσο, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι κατεδαφίσεις δεν θα γίνουν. 
Τέλος, ο Θανάσης Πετράκος επανέλαβε την αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, να ανακληθεί η απόφαση του Μάκη Βορίδη, για την επιβολή διοδίων στην Καλαμάτα ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του δρόμου, δηλαδή και ο περιμετρικός.
Στην παρουσίαση μίλησε ο Ηλίας Σακελλαριάδης, ο οποίος στο παρελθόν υποστήριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου και ακολούθως τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τόνισε ότι η μόνη ελπίδα για τον τόπο σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μίλησε επίσης ο υποψήφιος βουλευτής Νώντας Βουδούρης, που αντικατέστησε τον Δημήτρη Σωφρονά. Κάλεσε το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ, μετά τις εκλογές, να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση, διαφορετικά θα επαναληφθεί, όπως υποστήριξε, το ιστορικό λάθος του ΚΚΕ στις εκλογές του 1946.
Σημειώνεται ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία έχει ως εξής: Θανάσης Πετράκος, Νίκος Πατσαρίνος, Έλενα Ψαρρέα, Ιωάννα Μαραβελή, Θανάσης Μπούζας, Αλέξης Χαρίτσης και Νώντας Βουδούρης.
Στ.Μ.