Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 16:17

Διευκρινήσεις για ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ στις εκλογές των δασκάλων

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ 
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών, που ήρθε τελευταία χθες στις εκλογές των δασκάλων και νηπιαγωγών, δεν είναι συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και η Αιχμή, δεν είναι συνδικαλιστική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ίδιο και η Αντιπρόταση, δεν είναι συνδικαλιστική παράταξη της Λαϊκής Ενότητας. Αυτά τονίζουν εκπρόσωποι των παρατάξεων η άλλα πρόσωπα που τις στηρίζουν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για παρατάξεις που είτε συσπειρώνουν ευρύτερες δυνάμεις του αριστερού χώρου είτε για παρατάξεις που δεν έχουν κομματική αναφορά. Περίπου ακομμάτιστες λοιπόν οι περισσότερες συνδικαλιστικές παρατάξεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας...

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας πρόσωπο που στηρίζει την Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών, μας είπε ότι κακώς γράψαμε ότι πρόκειται για τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η αλήθεια είναι πως η παράταξη δεν έχει κομματική αναφορά στο κυβερνών κόμμα, ότι δεν υπάρχει τέτοιο κεντρικό συνδικαλιστικό σχήμα, ότι από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία κινητοποίηση για τη στήριξη του ψηφοδελτίου και ότι αυτό σχηματίστηκε μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές γι’ αυτό και δεν υπήρξαν και ιδιαίτερες προσδοκίες για το αποτέλεσμα.
Στέλεχος της παράταξης Αιχμή, επίσης σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, τόνισε ότι η Αιχμή δεν είναι ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν καταγράφεται σε κομματικό σχήμα και συσπειρώνει άτομα από διάφορα αριστερά σχήματα.
Επιπροσθέτως ανέφερε ότι η Αιχμή προήλθε από τις «Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις» που στη Μεσσηνία «έσπασε» σε δύο ψηφοδέλτια, στην Αιχμή και στη Αντιπρόταση. Όπως μας είπε λοιπόν το στέλεχος της Αιχμής, το ψηφοδέλτιο δεν ήταν ένα αυτόνομο σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά συμμετείχαν σε αυτό πρόσωπα και από άλλους χώρους της αριστεράς. Ανάλογα συμβαίνει και με το ψηφοδέλτιο της Αντιπρότασης, στο οποίο, όπως μας είπε το πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί μας και το οποίο στηρίζει τη Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών, συμμετείχε σε αυτό και συνδικαλιστής που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Στ.Μ.