Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 17:19

Αναθηματική στήλη για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο στο παλιό στρατόπεδο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 
Αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει από το Δήμο Καλαμάτας εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, αντιπροέδρου κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Έχει τοποθετηθεί αναθηματική στήλη στην παλιά κεντρική πύλη του παλιού στρατοπέδου, το οποίο με απόφασή του, ως υπουργού Άμυνας, παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας μετά τους σεισμούς του 1986. Στην εκδήλωση καλεί τον κόσμο, με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας»…

Ειδικότερα, η παράταξη της «Αλλαγής» σημειώνει στη σχετική πρόσκληση: «Ο υπουργός  Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, γνήσιος δημοκράτης, αγωνιστής, αγέρωχος ευπατρίδης. Η προσφορά του στη Πατρίδα μεγάλη, το ενδιαφέρον του για τη Μεσσηνία πάντα έκδηλο.
Η παράταξή μας πρωτοστάτησε να τιμηθεί η σπουδαία αυτή προσωπικότητα, έτσι με απόφαση του  Δήμου Καλαμάτας, αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί σεμνή τελετή με αποκάλυψη πλάκας επί αναθηματικής στήλης, η οποία φέρει την ονομασία << Πλατεία Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου >>, στη μνήμη του.
Η σχετική στήλη έχει τοποθετηθεί στο σημείο της παλιάς κεντρικής πύλης του πρώην Στρατοπέδου Παπαφλέσσα, στο ανατολικό κέντρο. Ο σκοπός είναι η σύνδεση του Γιάννη  Χαραλαμπόπουλου με το χώρο, αφού – ως γνωστόν - με ενέργειές του το παλιό Στρατόπεδο Παπαφλέσσα παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας.
Καλούμε όλους τους συνδημότες να παρευρεθούν στην εκδήλωση τιμής  γιατί ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πολιτικού με  απαράμιλλο ήθος , αγωνιστική διαδρομή,  αταλάντευτη δημοκρατική πορεία,  αγάπη  για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες».