Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 18:15

Παρέμβαση της Εφορίας για το μαύρο χρήμα στο Νεκροταφείο της Καλαμάτας

Παρέμβαση της Εφορίας για το μαύρο χρήμα στο Νεκροταφείο της Καλαμάτας

ΘΕΜΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ… 
Ένα ζήτημα για το οποίο έχει γίνει πλήθος καταγγελιών, που όλες όμως «θάφτηκαν», ακόμη και συγκρούσεις έχουν σημειωθεί χωρίς όμως αποτέλεσμα, θίγει η Εφορία της Καλαμάτας με έγγραφό της προς το Δήμο Καλαμάτας (αλλά και τους άλλους Δήμους της Μεσσηνίας). Πρόκειται για τα άτομα που φροντίζουν τάφους στο νεκροταφείο χωρίς παραστατικά. Το θέμα όχι απλώς το γνωρίζει ο Δήμος Καλαμάτας αλλά μόλις τον περασμένο Οκτώβρη έγινε η εξής αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί που τους έχουµε βρει χρόνια, τους αφήσαµε, βγάζουν ένα µεροκάµατο και καλό είναι να µην συζητάµε γιατί καταλαβαίνετε, άµα µπούµε σε διαδικασία αποδείξεων, ενσήµων, κάποιοι µάλιστα είναι και εργολάβοι εκεί µέσα και έχουνε και παρακάτω και υποτακτικούς και το ένα και το άλλο»…

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε σημερινή ανακοίνωσή του, «με εντολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η Προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας απέστειλε προς όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και προς το Δήμο Καλαμάτας, έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Στην υπηρεσία μας έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών - επώνυμες και ανώνυμες - στις οποίες καταγγέλλεται ότι πολίτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοιμητήρια των δήμων σας, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Εφορία, μη έκδοση αποδείξεων κ.λπ. Οι υπηρεσίες που καταγγέλλονται συνήθως είναι πλύσιμο τάφων, άναμμα καντηλιών, εκταφές κ.λπ..
Παρακαλείσθε να ελέγχετε αν εντός των χώρων αυτών δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται εκ του νόμου».
Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό είχαν γίνει καταγγελίες πριν από λίγα χρόνια από τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργο Καραμπάτο, ο οποίος σε συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής είπε ισχυριστεί ότι στο Νεκροταφείο της Καλαμάτας διακινείται κάθε χρόνο μαύρο χρήμα περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ!
Επίσης για το ίδιο θέμα είχαν έρθει σε σύγκρουση ο πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Λαφαζάνος με τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Κουτσούλη, όταν ο πρώτος ζητούσε δραστική παρέμβαση του Δήμου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.
Στ.Μ.