Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 17:45

Στα 700 από τα 1.200 ευρώ η τιμή εκκίνησης για το καφενείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού

ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 
Τέταρτος διαγωνισμός αναμένεται να διενεργηθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να βρεθεί, επιτέλους, μισθωτής του καφενείου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας. Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος, στον δεύτερο διαγωνισμό εκδήλωσαν ενδιαφέρον δύο επαγγελματίες αλλά ο μειοδότης, που είχε προσφέρει μηνιαίο μίσθωμα 1.800 ευρώ, δεν προσήλθε να υπογράψει. Ακολούθησε τρίτος διαγωνισμός, επίσης άγονος. Προκειμένου στον τέταρτο διαγωνισμό να βρεθεί μισθωτής, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να μειώσει την τιμή εκκίνησης του μηνιαίου μισθώματος από τα 1.200 ευρώ στα 700 ευρώ…

Το εμβαδόν του καφενείου είναι 63 τετραγωνικά μέτρα και η ακάλυπτη έκταση για τα τραπεζοκαθίσματα ανέρχεται στα 142 τετραγωνικά, ενώ μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 255 τετραγωνικά.
Πάντως, αντίθετα με το καφενείο, επιχειρηματικό ενδιαφέρον υπάρχει για την μεγάλη αποθήκη, απέναντι από το κτήριο του Σταθμού, η οποία μάλιστα έχει ήδη αποφασιστεί, ομόφωνα, από το Δημοτικό Συμβούλιο, να παραχωρηθεί σε ιδιώτη, ύστερα από διαγωνισμό, για τρία χρόνια. Το θέμα ωστόσο είναι ότι τη συγκεκριμένη αποθήκη τη θέλει το Γραφείο Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για δραστηριότητες, εφόσον βέβαια ο Δήμος το Νοέμβρη κερδίσει τον τίτλο.
Στ.Μ.