Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 15:26

Ακυρώθηκε η ρατσιστική απόφαση, ανοιχτό το Πάρκο για τα ζώα συντροφιάς και τους συνοδούς τους

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εξέθετε την πόλη και τους κατοίκους της, καθώς επέβαλε τη ρατσιστική απαγόρευση της εισόδου ανθρώπων και των ζώων τους στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη ρατσιστική απόφαση κινητοποίησε φιλόζωους και άλλους ενεργούς πολίτες, οι οποίοι κινήθηκαν για την ακύρωσή της, που τελικά αποφασίστηκε από την επιτροπή του άρθρου 152…

Χαιρόμαστε γιατί με την ακύρωση της απόφασης μπαίνει τέλος στις ζωοφοβικές αντιλήψεις που καιρό τώρα καλλιεργούνται από το Δήμο Καλαμάτας, τονίζεται σε ανακοίνωση εκπροσώπων της ομάδας πολιτών που αντέδρασαν με τη συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Πήραμε στα χέρια μας την Απόφαση της Β Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν 3463/2006, με αριθμ.πρωτ. 78/20-9-16, όπου μας δικαιώνει ως προς την προσφυγή μας, κατά του Δήμου Καλαμάτας ,σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης των συνοδών ζώων συντροφιάς από το Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας. Είναι μια απόφαση που βάζει τέλος στην πολύμηνη αυθαιρεσία του Δήμου Καλαμάτας να απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και ζώων συντροφιά στους Δημόσιους χώρους, με εξαίρεση αυτούς που ορίζει ο Νομοθέτης. Συγχρόνως αποτελεί δε δικασμένο και για όποιον πολίτη οιουδήποτε Δήμου της Επικράτειας, εάν διαπιστώσει καταπάτηση δικαιωμάτων των ζώων και θελήσει να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, μπορεί να κάνει χρήση αυτής.
Ως δημότες πρώτα και μετά ως φιλόζωοι ,αντιλαμβανόμαστε την δεινή θέση που βρίσκεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αφού φέρει συλλογικά την ευθύνη, και αφού θα πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, όπως ρητά αναφέρει ο Ν3463/2006, και από την άλλη μεριά χαιρόμαστε γιατί με την ανωτέρω Απόφαση, μπαίνει οριστικά τέλος στις οποιεσδήποτε ζωοφοβικές αντιλήψεις που καιρό τώρα καλλιεργούνται εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, και που έχουν σαν αποτέλεσμα τον διχασμό των Δημοτών .Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι οι Νόμοι είναι για όλους τους πολίτες, αδιακρίτως αξιώματος που κατέχουν. Ως φιλόζωοι προτείνουμε αυτή η Απόφαση να σταθεί ως αφορμή ώστε να ξεκινήσουν προγράμματα επιμορφωτικά γύρω από τα φιλοζωικά θέματα. Πιστεύουμε ότι μια κοινωνία που απαγορεύει, είναι μια κοινωνία χωρίς ορίζοντες.
Εμείς ως Φιλόζωοι είμαστε παρόντες και διαθέσιμοι εθελοντικά να συνεργαστούμε με τον Δήμο Καλαμάτας σε οποιαδήποτε ενέργεια έχει σκοπό την προ ώθηση του Φιλοζωικού Κινήματος, και πάντα στο πνεύμα του Νόμου.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Δημότες που μας στήριξαν ηθικά και υλικά σε αυτή μας την προσπάθεια, στην δικηγόρο ΝΑΝΣΥ Γ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, όπως και στις τοπικές εφημερίδες ΘΑΡΡΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στην ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, στο ΚΑΛΑΜΑΤΑ JOURNAL και στους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν ψήφισαν το απαγορευτικό άρθρο του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκου ΟΣΕ σεβόμενοι τους Νόμους».