Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 18:39

Από εβδομάδα επιδόματα 767.000 σε πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Τρεις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες κατανέμονται στο Δήμο Καλαμάτας αθροιστικά 767.000 ευρώ, αποκλειστικά για την καταβολή επιδομάτων σε πλημμυροπαθείς από το φαινόμενο της 7ης Σεπτέμβρη, υπογράφτηκαν χθες και σήμερα. Την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό ώστε να μπορεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αποδώσει τα χρήματα στους πλημμυροπαθείς…

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ  Φωτίου, υπέγραψε χθες τη μεταβίβαση πίστωσης 500.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας, τα οποία θα αποδοθούν στους 408 καταγεγραμμένους από το Δήμο πλημμυροπαθείς για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων από την πλημμύρα οικοσκευών τους.
Η ίδια αναπληρώτρια υπουργός υπέγραψε επίσης χθες τη μεταβίβαση πίστωσης 72.078 ευρώ, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, υπέγραψε σήμερα την έγκριση δαπάνης 195.138 ευρώ και το άθροισμα των δύο αυτών ποσών, που ανέρχεται σε 267.216 ευρώ, θα διατεθούν στους 408 πλημμυροπαθείς του Δήμου ως επίδομα για την κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών.
Σε σχετική σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνει τα εξής: «Ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, η οικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία για το Δήμο Καλαμάτας έχει ως εξής:
1. Η κάλυψη των πρώτων αναγκών (επίδομα 586 ευρώ). Σύμφωνα με δύο Αποφάσεις διατίθεται στο Δήμο Καλαμάτας ποσόν 267.216 ευρώ συνολικά για κάλυψη αμέσων βιοτικών αναγκών των πληγέντων. Πρόκειται για 408 καταγεγραμμένες περιπτώσεις
2. Η κάλυψη της αντικατάστασης οικοσκευής (μέχρι 5.861 ευρώ). Με Απόφαση μεταβιβάζεται στο Δήμο Καλαμάτας ποσόν 500.000 ευρώ, για την κάλυψη εξατομικευμένα των 408 παραπάνω περίπτωσεων, όσον αφορά στην αντικατάσταση οικοσκευής.
Οι ανωτέρω Αποφάσεις προωθούνται στις συναρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες, ενώ την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2016 συνέρχεται εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για τροποποίηση του Προϋπολογισμού και εκταμίευση των ανωτέρω ποσών, ώστε να δοθούν στους δικαιούχους.
Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».