Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 16:54

"Οδύνη" Νίκα για τα 200.000 ευρώ που δεν φτάνουν για να αποκατασταθούν οι ζημιές

"Οδύνη" Νίκα για τα 200.000 ευρώ που δεν φτάνουν για να αποκατασταθούν οι ζημιές

ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ 
Με τους άλλους Δήμους και όχι με την κυβέρνηση, τα έχει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όσον αφορά την ανεπαρκή έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου του, με 200.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη. Ο δήμαρχος αφήνει να εννοηθεί ότι κατανεμήθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας λιγότερα χρήματα από όσα δικαιούται εξαιτίας άλλων Δήμων που πίεσαν και αυτοί να πάρουν χρήματα ενώ έχουν υποστεί πολύ μικρότερες ζημιές…

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε σημερινό δελτίο Τύπου του Δήμου, «Οδυνηρή έκπληξη» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας με 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικές υποδομές, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι μόνο για την αποκατάσταση δύο γεφυρών στο Πήδημα απαιτούνται πάνω από 500.000 ευρώ, ενώ το αίτημα του Δήμου αναφερόταν σε ανάγκες αποκατάστασης ύψους 2 εκατ. ευρώ. Επίσης, τόνισε ότι τον ενοχλεί το γεγονός πως όταν συμβεί μία καταστροφή, προστρέχουν δήμαρχοι πολλών περιοχών για να επωφεληθούν, με αποτέλεσμα οι πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν την καταστροφή, να μη βοηθούνται όπως πρέπει».
Πάντως, η δημοτική αρχή θα προσθέσει στις 200.000 ευρώ που διέθεσε η κυβέρνηση άλλες 130.000 ευρώ του Δήμου, ώστε να γίνουν τέσσερις εργολαβίες, στα Αρφαρά, στο Πήδημα, στην Πολιανή και στη Θουρία, για την αποκατάσταση των καταστροφών.
Αύριο, Παρασκευή, στις οχτώ το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, προκειμένου να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου και να κατανεμηθούν αφενός οι 200.000 ευρώ της κυβέρνησης συν τις 130.000 ευρώ του Δήμου για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών και αφετέρου οι 727.000 ευρώ της κυβέρνησης για τα επιδόματα προς τους πλημμυροπαθείς του Δήμου.