Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 00:17

Νίκας: Μην παρεξηγιόμαστε, δεν είμαι υποχωρητικός και πολύ περισσότερο φιλοκυβερνητικός…

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 
«Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ο Δήμος Καλαμάτας να μην ενταχθεί μέσα στη διαφαινόμενη πολιτική σύρραξη», απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν είναι διεκδικητικός απέναντι στην κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την υποστήριξη του Δήμου και των πληγέντων για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι όσοι του ζητούν να γίνει πιο σκληρός το ζητούν γιατί θέλουν να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και όχι για να κερδίσει κάτι ο Δήμος και οι δημότες…

 Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όχι μόνο ήταν ιδιαίτερα ήπιος απέναντι στην κυβέρνηση αλλά τη δικαιολόγησε κιόλας τονίζοντας ότι χρήματα δεν υπάρχουν και άρα η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα σε ό,τι αφορά το κοινωνικό επίπεδο (στάλθηκαν χρήματα για τα επιδόματα των πληγέντων πριν συμπληρωθεί μήνας), σχετικά όμως με το επίπεδο των υποδομών η ανταπόκριση δεν είναι, προς το παρόν, όπως υπογράμμισε, η ανάλογη των αναγκών, δεδομένου ότι στάλθηκαν 200.000 ευρώ ενώ ο Δήμος έχει ανάγκη 2.000.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι παραμένει πάντα σταθερός στις θέσεις και τις ιδέες του και γι’ αυτό δεν πρόκειται ούτε το Δήμο να κλείσει ούτε να διοργανώσει συλλαλητήριο, διεκδικώντας από την κυβέρνηση μέτρα υποστήριξης. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί θεσμικά και με τη λογική, σημειώνοντας επίσης ότι θεωρεί καθήκον του να μην συμβάλει στην ένταξη του Δήμου στην πολιτική σύρραξη που έρχεται, κάτι που υπογράμμισε ότι είναι αδιέξοδο.
Με την τοποθέτηση του δημάρχου συμφώνησε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, η οποία στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγους, ενώ και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε ότι πράγματι ο δήμαρχος είναι σταθερός στις θέσεις του, πάντα ήταν κατά των αγωνιστικών διεκδικήσεων, σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής κυβέρνησης.  Γι’ αυτό, συνέχισε ο Δημήτρης Οικονομάκος, οι πληγέντες και οι κάτοικοι του Δήμου πρέπει οι ίδιοι να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την υποστήριξη που δικαιούνται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το Δήμο.
Ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, από την πλευρά του μίλησε για «ταύτιση της δεξιάς και της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς», δηλαδή της παράταξης του δημάρχου με την κυβερνητική παράταξη και την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ο Θόδωρος Μπρεδήμας σχολίασε ότι τα 200.000 ευρώ που έστειλε η κυβέρνηση δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο μπροστά στις ζημιές που σημειώθηκαν στο Δήμο, πρόκειται για ποσό που αποτελεί εμπαιγμό για τους κατοίκους της πόλης, γι’ αυτό και ο Δήμος πρέπει να το επιστέψει στην κυβέρνηση.
Ο δήμαρχος, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις που έγιναν σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η στάση μου δεν είναι υποχωρητική και πολύ περισσότερο φιλοκυβερνητική», αντίθετα τόνισε ότι είναι στάση συνεννόησης και καταλλαγής διότι μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει ο τόπος μπροστά.
Στ.Μ.