Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 15:29

Στο Διοικητήριο από τις αρχές Νοέμβρη η Διεύθυνση Μεταφορών

Στο Διοικητήριο από τις αρχές Νοέμβρη η Διεύθυνση Μεταφορών

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ 
Την αποχώρηση των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας από το Διοικητήριο αναμένει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να εγκαταστήσει στα γραφεία που θα απελευθερωθούν Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας που τώρα είναι σε ιδιωτικά κτίρια με ένα όχι ευκαταφρόνητο κόστος για τα νοίκια κάθε χρόνο. Όπως δήλωσε στην KalamataJournal η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου θα μεταφερθεί η Διεύθυνση Μεταφορών, που τώρα λειτουργεί σε κτίριο κοντά στη μαρίνα. Στον όροφο αυτό στεγάζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που πριν από το τέλος του μήνα θα μετακομίσει στο νέο Δημαρχείο, στο παλιό Νοσοκομείο. Ο προγραμματισμός λέει ότι η μεταφορά της Διεύθυνσης Μεταφορών θα γίνει στις αρχές Νοέμβρη…

Στο Διοικητήριο θα εκκενωθούν και οι χώροι που καταλαμβάνει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο ισόγειο, το οποίο προσεχώς θα μεταφερθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου της οδού Αριστομένους. Θα εκκενωθεί επίσης ο μισός  τρίτος όροφος του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται η Πολεοδομία, η οποία επίσης πριν από το τέλος του χρόνου θα μεταφερθεί στο νέο Δημαρχείο. Θα μείνει για λίγους μήνες ακόμη στο ισόγειο του Διοικητηρίου η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, η οποία θα μεταφερθεί στο κτίριο της παλιάς καρδιολογικής κλινικής που τώρα ανακατασκευάζεται και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους έξι με δέκα μήνες.
Ρωτήσαμε την κ. Αλειφέρη αν η Περιφέρεια νομιμοποιείται να εγκαταστήσει υπηρεσίες της στο Διοικητήριο, δεδομένου ότι αυτό, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, που όμως δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη, ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στην Περιφέρεια. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας απάντησε σχετικά ότι η δικαστική απόφαση αφορά στο αν στο Κτηματολόγιο θα καταγράφεται αν το Διοικητήριο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο ή στην Περιφέρεια. Κατά τα άλλα, συνέχισε, η Περιφέρεια, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να εγκαταστήσει Υπηρεσίες της στο Διοικητήριο, ως διάδοχος φορέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που χρησιμοποιούσε τους χώρους αυτούς για τις δικές της Υπηρεσίες.
Η κ. Αλειφέρη σημείωσε ακόμη ότι το κοινό θα εξυπηρετείται αποτελεσματικά στο Διοικητήριο από τη Διεύθυνση Μεταφορών, αν και παρατήρησε ότι το μόνο ζήτημα που χρειάζεται να εξεταστεί λίγο βαθύτερα είναι το θέμα του τεχνικού ελέγχου των βαρέων οχημάτων.
Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ανέφερε ότι για τη μεταφορά της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Διοικητήριο θα έχει σύσκεψη αύριο με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη.
Στ.Μ.