Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 20:46

Επίδειξη εκκλησιαστικής δύναμης με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη

"ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ..." 
Σχεδόν ολόκληρη η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και του ευχήθηκε για τα ονομαστήριά του. Εκείνος το πρωί, στη θεία λειτουργία, τόνισε ότι η παρουσία των Μητροπολιτών στη γιορτή, «σε καιρούς κρίσης και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος». Σημείωσε επιπροσθέτως ότι επικεφαλής του εκκλησιαστικού σώματος είναι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος «είναι μια ήσυχη φωνή, που, αν χρειαστεί, γίνεται δυνατή για το συμφέρον της Εκκλησίας και του λαού»…

MHTROPOLITES-MESSHNIA-13-11-16.jpg
Φωτογραφία Γιώργου Τσερεφού
Στο πλαίσιο του εορτασμού ο Μητροπολίτης απένειμε και τις υποτροφίες σε 12 νέους μεσσήνιους φοιτητές, υποτροφίες που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης.
MHTROPOLITHS-MESSHNIAS-ARXIEPISKOPOS-MONEMVASIAS-SPARTHS-13-11-16.jpgΟ αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας αργά το απόγευμα, σημειώνοντας κατά την είσοδό του στο επισκοπείο ότι ήρθε για «να του ευχηθούμε να έχει δύναμη πολύ, υγεία πολύ και υπομονή πολύ, ώστε να συνεχίζει το ωραίο έργο που κάνει είτε εδώ είτε στο πανεπιστήμιο ή όπου του αναθέτει η εκκλησία καλά και όσο μπορεί καλύτερα».
Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι «η Εκκλησία πάντοτε έχει μηνύματα ενότητας και ενώνει, αυτός είναι ο σκοπός της».
MHTROPOLITES-MESSHNIA-YPAPANTH-13-11-16.jpg
Φωτογραφία Γιώργου Τσερεφού
Το πρωί τη θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Κοζάνης Παύλου, Άρτης Καλλινίκου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και των Επισκόπων Σαλώνων Αντωνίου και Μεθώνης Κλήμεντος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος.
MHTROPOLITHS-EPISHMOI-13-11-16.jpg
Φωτογραφία Γιώργου Τσερεφού
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, σε δήλωσή του σημείωσε ότι είναι «ημέρα τιμής και χαράς για το πλήρωμα της εκκλησίας. Σήμερα για τον επίσκοπο της τοπικής εκκλησίας μιλούν οι άλλοι, ας περιοριστούμε στις ευχές για μέρες πολλές, έτη πολλά, με υγεία δύναμη και κάθε καλό στην πορεία της αρχιερατικής του διακονίας. Τον ευχαριστούμε για όσα εμφανώς και αφανώς έχει προσφέρει στον τόπο. Στη σημερινή προσπάθεια αμφισβήτησης και ισοπέδωσης των πάντων έχουμε την ανάγκη επισκόπων δίπλα μας όπως του αγίου Μεσσηνίας».
Στ.Μ.
MHTROPOLITHS-YPOTROFIES-13-11-16.jpg
Φωτογραφία Γιώργου Τσερεφού

MHTROPOLITHS-MESSHNIAS-13-11-16.jpg
Φωτογραφία Γιώργου Τσερεφού