Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 21:28

Άσκηση για σεισμό σε μεγάλο δημόσιο κτίριο στην Καλαμάτα ζητάει η Πολιτική Προστασία

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 
Την πραγματοποίηση άσκησης εκκένωσης μεγάλου δημοσίου κτιρίου μετά από σεισμό, ζητάει να γίνει στην Καλαμάτα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η ίδια Διεύθυνση οργανώνει ανάλογη μεγάλη άσκηση στους Γαργαλιάνους, ενώ πέρσι διοργάνωσε αντίστοιχη άσκηση στο σχολικό συγκρότημα της Πύλου…

Την πρόταση για τη διοργάνωση της άσκησης έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιώργος Σταθάς, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καλαμάτας. Η εκπρόσωπος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Μόρφω Κουκούλη, απάντησε ότι υπάρχει η σκέψη για την πραγματοποίηση άσκησης στο νέο Δημαρχείο. Ωστόσο ο κ. Σταθάς τόνισε ότι η άσκηση πρέπει να γίνει σε κτίριο που ενδεχομένως να αντιμετωπίζει κάποια θέματα και όχι στο νέο Δημαρχείο, δεδομένου ότι αυτό επισκευάστηκε μόλις τώρα και δεν φαίνεται να έχει προβλήματα.
Επίσης η κ. Κουκούλη σημείωσε ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ολοκληρώνει την επικαιροποίηση των σχεδίων με τους χώρους καταφυγής του πληθυσμού μετά από σεισμό.
Στ.Μ.