Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 23:43

Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς στην πλατεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς στην πλατεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημήτρης Φαββατάς και Γιώργος Κανέλης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στις έξι το απόγευμα, καλούν τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και φορείς, προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το κάλεσμα απεύθυναν σε συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Φαββατάς από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και ο Γιώργος Κανέλης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας…

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Φαββατάς, «τα οράματα και οι αγώνες των ηρώων του Πολυτεχνείου και όλων των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα ακόμα και σήμερα, 44 χρόνια μετά τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973, συνεχίζουν να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Και μπορεί σήμερα να μην έχουμε απέναντί μας τα τανκς της χούντας των συνταγματαρχών, στενάζει όμως όλος ο ελληνικός λαός κάτω από τη δικτατορία της παντοδυναμίας του χρήματος και των μνημονίων». Ο Δημήτρης Φαββατάς πρόσθεσε ότι το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει» πρέπει να ακουστεί όλο και πιο δυνατά, «όλο και πιο μαχητικά και η φωνή μας να έρθει και να ενωθεί με όλους τους λαούς του κόσμου που μάχονται κατά του φασισμού, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού για ένα κόσμο πιο δίκαιο, πιο δημοκρατικό, πιο ανθρώπινο».
Ο Γιώργος Κανέλης από την πλευρά του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δύσβατα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι  βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, τα αιτήματα του πολυτεχνείου για «Ψωμία-Παιδεία-Ελευθερία» καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά. Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, σπουδαστές και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν την δραματική κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».