Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 20:05

Βάρβαρη ανάπλαση για τα δεντράκια

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΒΙΣΚΟΙ 
O τρόπος που ξεριζώνονται και καταστρέφονται (ενώ θα μπορούσαν να μεταφυτευτούν) τα δέντρα της πόλης, λόγω αναπλάσεων που κάνει κατά καιρούς ο Δήμος, είναι πρωτοφανής! Αυτήν τη φορά «την πλήρωσαν» οι ιβίσκοι της οδού Αριστομένους...

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook o κ. Άλκης Λαντζούνης φαίνονται τα ξεριζωμένα δεντράκια από τον εκσκαφέα του συνεργείου που σπάει τα πεζοδρόμια για την ανάπλαση της Αριστομένους στην περιοχή «Ουζάκια». Το περιστατικό, όπως σημειώνει ο κ. Λαντζούνης, συνέβη χθες (21/11). «Σήμερα ξηλώσανε και τους δύο τελευταίους ιβίσκους της οδού Αριστομένους» γράφει κάνοντας λόγο για το φυτό «με τα ωραία κόκκινα λουλούδια του, που ευδοκιμούσε στους κήπους, τα μπαλκόνια και τους δρόμους της πόλης, ενώ ήταν το χαρακτηριστικό "σύμβολο" για την Καλαμάτα μας, ο ιβίσκος, ο εξωτικός, με τις καλλωπιστικές και θεραπευτικές ιδιότητες!». 
Δυο φυτά είχαν απομείνει έξω από το σπίτι του, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, που με προσωπικό ενδιαφέρον και φροντίδα είχε καταφέρει να τα διασώσει. Χθες χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή.
Μ.Ν.

*Ακολουθούν φωτογραφίες