Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 01:41

"Διατρανώνουμε τη βούλησή μας να μην μείνει το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα στα χαρτιά"…

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 
Εν μέσω ...πυροβολισμών, από σκοπευτές που προπονούνταν, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η επίσκεψη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα, στην καρδιά του οποίου η δημοτική αρχή σχεδιάζει τη λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών. Ο επικεφαλής της παράταξης, Μανώλης Μάκαρης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να διατρανώσει ότι το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά αλλά να γίνει πράξη. Ανήγγειλε μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της KalamataJournal, ότι η παράταξή του θα φέρει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη σύσταση του οργανισμού διαχείρισης και προστασίας του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα, κάτι άλλωστε που ορίζεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο αποτελεί νόμο του κράτους…

Στην επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα συμμετείχαν πολλά μέλη του συνδυασμού του Μανώλη Μάκαρη αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Όλοι μαζί επισκέφθηκαν το σημείο στο οποίο ο Δήμος σχεδιάζει τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών, όπου ο Μανώλης Μάκαρης υπογράμμισε ότι η παράταξή του θα αγωνιστεί ώστε να μην γίνει εκεί αυτός ο σταθμός. «Δεν θέλουμε να γίνει μια νέα Μαραθόλακκα, που είναι μεγάλη πληγή για την πόλη» σχολίασε επίσης.
Ακόμη ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε ότι στο σημείο αυτό θα μπορούσε να κατασκευαστεί το ανοιχτό θέατρο.
Στους δημοσιογράφους μίλησε και ο κάτοικος της περιοχής, Λεωνίδας Κάρτσωνας, ο οποίος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες και αρχές να σεβαστούν το νόμο, να τηρούν ό,τι προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Επεσήμανε μάλιστα ότι το Σχέδιο προβλέπει, στο πλαίσιο της δημιουργίας του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα, την απομάκρυνση των συνεργείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ από την περιοχή, τα οποία τόνισε ότι δημιουργούν προβλήματα. «Εδώ είναι Περιβαλλοντικό Πάρκο Νέδοντα, οι αρμόδιοι να το καταλάβουν και να προσέχουν τι υπογράφουν», τόνισε κλείνοντας.
Τέλος, ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας και της Ένωσης Καταναλωτών, Στέφανος Κουνιάδος, σημείωσε ότι η πρόταση για τη δημιουργία του Πάρκου στο Νέδοντα ήταν δική του και του Δημήτρη Ηλιόπουλου. Πρόσθεσε όμως ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα, σε καμία περίπτωση ευρωπαϊκή, γι’ αυτό και δεν τηρεί και αξιοποιεί τη νομοθεσία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέπει τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα.
Στ.Μ.