Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 21:47

"Η Αναγνωσταρά και άλλοι εμπορικοί δρόμοι είναι η πίσω εγκαταλειμμένη αυλή της Αριστομένους"…

"Η Αναγνωσταρά και άλλοι εμπορικοί δρόμοι είναι η πίσω εγκαταλειμμένη αυλή της Αριστομένους"…

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
Οι οδοί Αναγνωστάρα, Αριστοδήμου, Μπουλούκου και άλλες στο κέντρο της πόλης, στις οποίες μοχθούν οι επαγγελματίες προκειμένου να αντέξουν οι ίδιοι και να στηρίξουν και την τοπική οικονομία, έχουν καταντήσει η πίσω εγκαταλειμμένη αυλή της Αριστομένους, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου  Καλαμάτας, Σταμάτης Μπεχράκης. Ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή κάνει λάθος επιλογές στην ιεράρχηση των έργων, επιλέγει τις αναπλάσεις στη βιτρίνα της πόλης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παραγωγικό αποτέλεσμα στις επενδύσεις που γίνονται. Στον Σταμάτη Μπεχράκη απάντησαν και οι πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή, οι οποίοι τόνισαν από την πλευρά τους ότι μηδενίζει το έργο της δημοτικής αρχής για αντιπολιτευτικούς λόγους, όταν όλοι οι επισκέπτες στην Καλαμάτα αναγνωρίζουν ότι η πόλη έχει αλλάξει σε εντυπωσιακό βαθμό…

Οι αναφορές αυτές έγιναν κατά τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου για το 2017, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ένα σχέδιο που αναλύει όσα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017, τα οποία υπερψηφίστηκαν σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι η δημοτική αρχή κάνει λάθος επιλογές και ιεραρχήσεις των έργων επειδή δεν έχει τη λογική της διαβούλευσης με την κοινωνία και μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι έχει απαξιώσει και την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Στον Σταμάτη Μπεχράκη απάντησαν ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Θανάσης Ηλιόπουλος, Νίκος Μπασακίδης, Γιώργος Φάββας και Παύλος Μπουζιάνης. Υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει ο Σταμάτης Μπεχράκης, ότι τα έργα των αναπλάσεων έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και τη δραστηριότητα των επαγγελματιών, αλλά και ότι στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αστικής Ανάπτυξης θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή ανατολικά της οδού Αριστομένους.
Στ.Μ.