Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 12:59

Ψώνια για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και ευχές στην Κεντρική Αγορά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Είχε κρύο το πρωί. Ίσως γι’ αυτό νωρίς η κίνηση στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας δεν ήταν η αναμενόμενη. Όσο όμως ανέβαινε ο ήλιος και βελτιωνόταν η θερμοκρασία τόσο περισσότερος κόσμος έφτανε στην Αγορά για τα ψώνια του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού. Τα προϊόντα άφθονα, η ποιότητα εξαιρετική, οι τιμές καλές και φυσικά ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να συναντήσεις γνωστούς και να ανταλλάξεις ευχές για τη χρονιά που φτάνει σε λίγες ώρες. Η ευχή όλων σχεδόν ήταν το 2017 να είναι λιγότερο δύσκολο από το κακό 2016…

AGORA-PROTOXRONIA-KINHSH-2016.jpgΜόνιμος επισκέπτης της Κεντρικής Αγοράς ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δεν γινόταν να λείψει σήμερα. Παρέα με τη σύζυγό του Αναστασία ευχήθηκαν σε καταναλωτές, καταστηματάρχες και παραγωγούς και έκαναν και κάποια ψώνια.
NIKAS-MPASAKIDHS-AGORA-31-12-16.jpg
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με τη σύζυγό του Αναστασία Μηλίτση, τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Νίκο Μπασακίδη και τον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο
Τη λειτουργία της Αγοράς επιθεώρησε ο πρόεδρος της εταιρίας, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδαμόπουλος, που ευχήθηκε στην KalamataJournal ό,τι το καλύτερο το 2017 για όλο τον κόσμο και διαβεβαίωσε ότι οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς θα συνεχιστούν και το νέο χρόνο.
ADAMOPOULOS-GIANNHS-PANAGIOTOPOULOU-AGORA-31-12-16.jpg
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς, Γιάννης Αδαμόπουλος με την Όλγα Παναγιωτοπούλου
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Αγοράς, Ηλίας Αλεξέας, επίσης έδωσε τις ευχές του σε όλους. Σε ό,τι αφορά την κίνηση, σημείωσε ότι δυστυχώς δεν ήταν η επιθυμητή, προφανώς λόγω της οικονομικής πίεσης που υφίστανται οι καταναλωτές. Διαβεβαίωσε για την αφθονία και την ποιότητα των προϊόντων ενώ επισήμανε και τη διαπίστωση το ίδιου και των συναδέλφων του ότι, σε αντίθεση με την παραμονή των Χριστουγέννων, σήμερα ήταν κάπως μειωμένη και η επισκεψιμότητα.
AGORA-FROUTA-LAXANIKA-31-12-16.jpgΠαρόλα αυτά, η ζωντάνια που επικρατεί στην Αγορά και τη Λαϊκή, το αντάμωμα γνωστών και φίλων που γίνεται εκεί, η ποικιλία και η ποιότητα των ειδών, δημιουργούν συνήθως στους επισκέπτες μια εξαιρετική διάθεση.
Στ.Μ. 
ALEXEAS-HLIAS-AGORA-31-12-16.jpg
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Κεντρικής Αγοράς, Ηλίας Αλεξέας

AGORA-LAXANIKA-31-12-16.jpg

AGORA-PROTOXRONIA-16-17.jpg

AGORA-PROTOXRONIA-16-17-1.jpg

LAIKH-PROTOXRONIA-2016.jpg