Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 20:43

Δεν θέλει να γίνει βουλευτής λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ 4Η ΘΗΤΕΙΑ 
Με αφορμή άρθρο του Γιώργου Παναγόπουλου, στην εφημερίδα «Ελευθερία», ότι θα ήταν χρήσιμο για τον τόπο να αφήσει ο Παναγιώτης Νίκας το Δήμο Καλαμάτας και να πάει στη Βουλή ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος δήλωσε σήμερα ότι τέτοιες αναφορές τον τιμούν ωστόσο δεν προτίθεται να παραιτηθεί από δήμαρχος γιατί πρέπει να ολοκληρώσει το έργο που έχει εξαγγείλει στους δημότες που τον ψήφισαν. Ερωτηθείς από την KalamataJournalαν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και τέταρτη φορά, ο Παναγιώτης Νίκας απάντησε ότι θα το συζητήσει με τους συνεργάτες του το 2018 αλλά και ότι «όταν θεωρείς ότι ολοκληρώνεις το έργο σου πρέπει να φεύγεις»…

Ειδικότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε: «Αυτά που γράφετε με τιμούν. Εγώ έχω εκλεγεί δήμαρχος από πολλούς συμπολίτες μου και αυτή την ψήφο έχω υποχρέωση να την τιμήσω. Και επειδή είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι σε αυτή τη ζωή ο καθένας πρέπει να αφήνει το αποτύπωμά του, κατά τις αρμοδιότητες που έχει, υπάρχει ένα πλάνο συγκεκριμένων ενεργειών τις οποίες εγώ θέλω να τις φέρω εις πέρας. Δεν εκπορεύονται από μένα τα διάφορα τα οποία γράφονται για διάφορα αξιώματα, τα οποία με τιμούν αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου φιλοσοφία και τη δική μου γραμμή και πολιτική. Άλλωστε θεωρώ το αξίωμα του δημάρχου ως το υπέρτατο σε μια περιοχή, ακόμη μεγαλύτερο και από το αξίωμα του βουλευτή σε τοπικό επίπεδο. Με τίμησε ο κόσμος και αγωνίζομαι και εγώ και οι συνεργάτες μου αυτή την τιμή να την ανταποδώσουμε».
Επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι «έχω υποχρέωση αυτά τα οποία είπα (προεκλογικά στους δημότες) να τα κάνω πραγματικότητα. Εγώ δεν έχω οράματα. Οράματα έχουν οι άγιοι και οι όσιοι. Αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική μιλάνε με προγράμματα, με τη πραγματικότητα και με τη λογική».
Σε ό,τι αφορά το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος απάντησε: «Θα συνεννοηθώ με τους συνεργάτες μου. Αλλά να ξέρετε ότι εγώ έχω την αίσθηση του κόσμου. Έχω πει πολλές φορές ότι κάποτε, όταν θεωρείς ότι ολοκληρώνεις το έργο σου, πρέπει να φεύγεις. Αλλά οι πρώτοι με τους οποίους που πρέπει να το κουβεντιάσεις είναι με τους ανθρώπους που κάνεις αυτό τον αγώνα. Και θα τα κουβεντιάσω όλα αυτά μέσα στο 2018. Δεν θεωρώ ότι τα αξιώματα είναι για κάποιους. Κάποτε πρέπει να τελειώνει η ιστορία με τα αξιώματα. Το πότε θα γίνει αυτό θα το μάθετε. Έχουμε ακόμη 2,5 χρόνια θητεία, στη μέση είμαστε ακόμη, βιάζεστε; Θα έρθει και αυτός ο καιρός. Εγώ μέχρι τότε έχω υποχρέωση απέναντι στους δημότες να κάνω το καλύτερο δυνατό, γιατί είμαι δήμαρχος σε εποχή ακραίας οικονομικής κρίσης, μην το ξεχνάτε αυτό».
Στ.Μ.