Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 00:23

Κάλεσμα συσπείρωσης των νεοδημοκρατών από τον Βασίλη Κικίλια

Κάλεσμα συσπείρωσης των νεοδημοκρατών από τον Βασίλη Κικίλια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Φυσικά και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο περισσότερο επικεντρώθηκε σε προτροπές ενεργοποίησης και συσπείρωσης των Νεοδημοκρατών ενόψει των πιθανών πολιτικών εξελίξεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βασίλης Κικίλιας, που το βράδυ του Σαββάτου ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη συνεστίαση της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας και της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κέντρο κοντά στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ωστόσο, αυτό που κυριάρχησε στις ομιλίες που έγιναν ήταν οι αποθεωτικές αναφορές για τον Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., βουλευτή Μεσσηνίας, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση…

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας, με θρησκευτική τελετή την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι εάν ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και θα μεγαλουργήσει, απευθύνοντας έτσι κάλεσμα ενότητας, την οποία όμως, πρόσθεσε, υπάρχουν κάποιοι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, οι οποίοι δεν τη θέλουν γιατί δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.
_1016941.JPG
Νατάσσα Κυριακοπούλου
Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, Παναγιώτη Στρατικόπουλου, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μεγάλος ηγέτης που δικαιώθηκε αμέσως μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία. Ακολούθησε χαιρετισμός της προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, Νατάσσας Κυριακοπούλου, που αναφερόμενη στην κυβέρνηση σημείωσε ότι έχουν αποκαλυφθεί πλέον τα μεγάλα της ψέματα και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της και πως, ανάμεσα στα άλλα, έχει καταστρέψει τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς. Η πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας, Αγγελική Σκλήκα, από την πλευρά της ανέφερε για την κυβέρνηση ότι «όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο περισσότερο καλό θα κάνουν στη χώρα και τους πολίτες» και σε ό,τι αφορά τα τοπικά θέματα τόνισε ότι οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τους πλημμυροπαθείς του Σεπτέμβρη, οι ευθύνες της για τη δακοπροσβολή της ελιάς και η φοροεπιδρομή που εξαπολύει μέσω των Δασικών Χαρτών, συνθέτουν ένα εξαιρετικά δύσκολο μέλλον για όλους.
_1016946.JPG
Αγγελική Σκλήκα
Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε μια σύντομη ομιλία την οποία ξεκίνησε με αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά και ειδικότερα με ευχαριστίες προς τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος τόνισε ότι τον βοήθησε στην πολιτική. Είπε επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς όταν η χώρα βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πήρε την κατάσταση στην πλάτη του, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό της Ελλάδας, μετά της παράταξης και μετά το δικό του. Ο Αντώνης Σαμαράς, συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας, κατάφερε να ανοίξει το δρόμο για την έξοδο της χώρας από τη κατάσταση στην οποία βρισκόταν, ωστόσο με αντισυνταγματικές, όπως είπε, διαδικασίες προκλήθηκαν εκλογές και άλλαξε η κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. τόνισε ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο Αντώνης Σαμαράς και να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.
«Σας ζητώ σαν Μανιάτης», είπε επίσης ο Βασίλης Κικίλιας απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες «να βρείτε μέσα στην καρδιά σας και την ψυχή σας τη δύναμη για τη μεγάλη μάχη, για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που θα δώσουμε».
Αναφέρθηκε με τίτλους στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα μίλησε για μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών, επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, ενώ έκανε αναφορά και στο θέμα των Δασικών Χαρτών, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία που έχει ξεκινήσει είναι άδικη και δεν πρέπει να προχωρήσει.
_1016949.JPGΤέλος, μιλώντας και με την εμπειρία του ως μπασκετμπολίστας, ο Βασίλης Κικίλιας είπε στους νεοδημοκράτες ότι σε έναν αγώνα μπάσκετ δεν υπάρχει νίκη πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης του ματς. Κάλεσε λοιπόν τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να αγωνιστούν μέχρι το τέλος, σχολιάζοντας μάλιστα ότι οι αντίπαλοι μπορεί να τα έχουν βρει ακόμη και με τον διαιτητή για να κερδίσουν, κάτι όμως που υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να γίνει.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων συζητήθηκε η απουσία του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Γιάννη Λαμπροπούλου –δεδομένης και της αντιπαλότητάς του προς τον Αντώνη Σαμαρά- ο οποίος πάντως είχε στείλει μήνυμα, όπως μήνυμα είχε στείλει και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, στο οποίο σημείωνε ότι βρισκόταν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα.
Στ.Μ.
_1016924.JPG