Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 17:19

Ταχύτατο σκάφος καταδίωξης απέκτησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Ταχύτατο σκάφος καταδίωξης απέκτησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας

ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΩΤΟ ΜΕΣΟ! 
Και όμως, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας είχε ξεμείνει από θαλάσσιο σκάφος για τις επιχειρήσεις του... Το κενό καλύφθηκε με ένα εξαιρετικά γρήγορο σκάφος, ιδανικό για καταδιώξεις. Ο αγιασμός του σκάφους έγινε το πρωί, στο λιμάνι, παρουσία του διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτη Καλογείτων. Παραβρέθηκε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που βραβεύτηκε από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο, για το γεγονός ότι ο Δήμος υποστήριξε οικονομικά τις εργασίες που χρειάστηκε να γίνουν στο σκάφος, όπως επίσης βραβεύτηκε και ο Γιώργος Τσιμικλής, ο οποίος εργάστηκε αφιλοκερδώς επάνω στο συγκεκριμένο σκάφος…

Ο κυβερνήτης του σκάφους, Γιώργος Γαληνός, στις δηλώσεις του τόνισε ότι τα μεγάλα προτερήματα του σκάφους είναι ότι μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες και να κάνει δύσκολους ελιγμούς, γεγονός που το καθιστά ιδανικό στις καταδιώξεις. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
LIMENIKOI-SKAFOS-06-02-18.jpgΣε ό,τι αφορά ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία του σκάφους, ο κ. Γαληνός δήλωσε ότι η γάστρα του είναι σχήματος «V» καθώς και ότι έχει δύο μηχανές, η κάθε μία βγάζει 500 ίππους δύναμη. Πρόσθεσε ότι η ηλικία του είναι 23 χρόνων, όμως η κατάστασή του άριστη.
Ο διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος κ. Καλογείτων σημείωσε από την πλευρά του ότι με το σκάφος αυτό ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στις αυξημένες ανάγκες για επιτήρηση, αστυνόμευση αλλά και καταδίωξη.
Ο κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, Παναγιώτης Μποτίνης, ευχαρίστησε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, για το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν και διέθεσαν στο Λιμεναρχείο το σκάφος, ενώ τόνισε ότι για να έρθει το σκάφος αυτό σε επιχειρησιακή ετοιμότητα «χρειάστηκε η βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο ευχαριστούμε γι’ αυτό».
NIKAS-VGENHS-LIMENIKOI-06-02-18.jpgΟ Σαράντος Καμβύσης, μέλος της διοίκησης της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι «ως Ένωση πολεμάμε εδώ και έξι χρόνια να αναβαθμιστεί η λιμενική αρχή Καλαμάτας με ένα σκάφος μεγαλύτερων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Μόλις το προηγούμενο σκάφος, το φουσκωτό, έπαθε μια βλάβη μεγάλη, αμέσως η ηγεσία έδωσε εντολή και ήρθε αυτό το σκάφος που βλέπετε, το οποίο με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής Καλαμάτας μπορέσαμε και το αποκαταστήσαμε σχετικά γρήγορα. Το κάναμε αξιόπλοο και επιχειρησιακά έτοιμο έτσι ώστε να συνδράμει σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια στο Μεσσηνιακό Κόλπο και όχι μόνο. Πάγιο αίτημά μας να αναβαθμιστεί η επιχειρησιακή δυνατότητα γιατί όλο αυτό θα το εισπράξει εν τέλει η κοινωνία».
Τέλος, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι «είναι υποχρέωση του Δήμου να στηρίζει τις δυνάμεις ασφαλείας και στην περίπτωση μας το Λιμενικό. Γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε, με την ένταση η οποία παρατηρείται, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, αναφέρομαι και στην παρανομία η οποία λόγω και της οικονομικής κρίσης είναι πλέον μια καθημερινή υπόθεση και στη θάλασσα, το Λιμενικό μας πρέπει να στηρίζεται από τις τοπικές δυνάμεις, από το Δήμο εν προκειμένω. Το έχουμε κάνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, το κάναμε με μεγάλη μας χαρά και με οικονομική βοήθεια και τώρα ώστε το σκάφος εδώ, που είναι σε άριστη κατάσταση, να μπορεί να αστυνομεύει άριστα το Μεσσηνιακό Κόλπο. Και θα το κάνουμε και στο μέλλον, έχουν προγραμματίσει ενέργειες ώστε να στεγαστεί σε καλύτερες συνθήκες το Λιμενικό μας εδώ. Τα καλύτερα εύχομαι και για το Λιμενικό και για το σκάφος που παραδόθηκε και είναι σε άριστη κατάσταση».
Στ.Μ.
TSIMIKLHS-GIORG-06-02-18.jpg
Βράβευση του Γιώργου Τσιμικλή από την Ένωση Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο