Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 23:54

Φτηνές οι δικαιολογίες για την καθυστέρηση καταβολής αποζημίωσης στους πλημμυρόπληκτους

Φτηνές οι δικαιολογίες για την καθυστέρηση καταβολής αποζημίωσης στους πλημμυρόπληκτους

ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, όπως τις διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, για την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους πλημμυρόπληκτους της 7 Σεπτέμβρη 2016, δεν μπορούν να σταθούν, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας. Υπογραμμίζει ότι πέντε μήνες μετά την καταστροφή, 115 πλημμυρόπληκτοι δεν έχουν λάβει ακόμη την αποζημίωση που προβλέπει η νομοθεσία για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων οικοσκευών τους, ενώ για τους πληγέντες του αγροτικού τομέα δεν φαίνεται στον ορίζοντα να έρχονται αποζημιώσεις…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται: «Ακόμα περιμένουν οι 115 πλημμυροπαθείς της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 να λάβουν την αποζημίωση για την αντικατάσταση οικοσκευής, συνολικού ύψους 399.000 ευρώ. Δεν υπάρχει, ασφαλώς, καμία δικαιολογία  γι' αυτό, του τύπου «νέος προϋπολογισμός» ή «αρχή της χρονιάς».

Δυστυχώς, για τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν - εδώ είναι το σοβαρότερο πρόβλημα - στην αγροτική παραγωγή, δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για την αποζημίωση των παθόντων».

Σημειώνεται ότι σχετικά πρόσφατα ο Δήμος είχε μιλήσει για αδιαφορία της κυβέρνησης προς τους πλημμυρόπληκτους, ενώ η Γιώτα Κοζομπόλη είχε απαντήσει ότι δεν υπάρχει καμία αδιαφορία αλλά καθυστέρηση που οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιβάλλεται να ακολουθηθούν λόγω της αλλαγής του οικονομικού έτους.