Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 11:13

ΚΚΕ: Ο Παππάς ήρθε στην Καλαμάτα να διαφημίσει τα μνημόνια της επόμενης μέρας

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα ότι η χώρα ανακάμπτει χωρίς όμως να πει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα του ξεζουμίσματος του λαϊκού εισοδήματος αλλά και χωρίς να μιλήσει για το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται, τονίζεται σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Επίσης υπογραμμίζεται ότι ο μόνος τρόπος για την ανάκτηση όσων έχουν αφαιρεθεί από τους εργαζόμενους είναι η οργάνωσή τους στα Σωματεία και η πάλη, ενώ η Τομεακή Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα στο συλλαλητήριο που οργανώνουν για την Τρίτη εργατικά σωματεία…

Ειδικότερα, το σχόλιο της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Νίκου Παππά έχει ως εξής: «Ο Παππάς ήρθε στην Καλαμάτα να διαφημίσει τα μνημόνια της επόμενης μέρας
Ο Παππάς που ήρθε στην Καλαμάτα με αφορμή τη φιέστα για τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση, μας είπε: "η χώρα σταθεροποιείται, αναπτύσσεται και βγαίνει από το τέλμα".
Δεν είπε όμως, ότι αυτό στηρίζεται στο μεγάλο ξεζούμισμα του λαϊκού εισοδήματος όλα αυτά τα χρόνια, με τη φοροληστεία και το κόψιμο μισθών και συντάξεων. Δεν είπε επίσης, ότι παρά την ανάκαμψη για την οποία πανηγυρίζει, τα νέα μέτρα είναι έτοιμα και αφορούν 3,6 δις στις πλάτες μας, από τη μείωση του αφορολόγητου και την ξανα-μείωση των συντάξεων. Αυτά, θα εφαρμοστούν από το 2018 και μετά, ανεξάρτητα από το αν πιαστούν οι στόχοι τους.
Ετοιμάζουν νέα μνημόνια που θα προστεθούν στα παλιά. Η μόνη λύση είναι η οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, στα σωματεία, τους συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα, να παλέψουμε για να ανακτηθούν οι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Καλούμε το λαό της Μεσσηνίας, να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο την Τρίτη 21/2 που καλούν τα εργατικά σωματεία».