Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 07:38

“Επιστρέφει” το Τμήμα Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα

Της Μαρίας Νίκα
Ξαναμπαίνει από φέτος στο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τους προέδρους των ΤΕΙ της χώρας. Έτσι, διορθώνεται μια μεγάλη αδικία για το ΤΕΙ Πελοποννήσου, για το οποίο είχε αποφασιστεί η κατάργηση ενός τμήματος με ιδιαίτερη δυναμική, υψηλή βάση σε σχέση με τα υπόλοιπα τμήματά του, ελκυστικότητα και μεγάλη ζήτηση από την πλευρά των υποψήφιων σπουδαστών, αρκετοί από τους οποίους το επέλεγαν ακόμη και αν είχαν πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία από αυτή που χρειαζόταν...

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου στο φετινό μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων “επιστρέφουν” 9 τμήματα, τα οποία είχαν κριθεί μεταβατικά και επρόκειτο να καταργηθούν με το σχέδιο "Αθηνά": 

Τουριστικών Επιχειρήσεων Πάτρας - ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας - ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Οπτικής και Οπτομετρίας Αιγίου - ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Εμπορίας και Διαφήμισης - ΤΕΙ Αθήνας

Διεθνούς Εμπορίου Καστοριάς - ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων Σερρών - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δράμας - ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Λογοθεραπείας Καλαμάτας - ΤΕΙ Πελοποννήσου

Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρδίτσας - ΤΕΙ Θεσσαλίας

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ για επανένταξη στο μηχανογραφικό 9 από τα 20 τμήματα που είχαν χαρακτηριστεί μεταβατικά, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθούν και με επιπλέον προσωπικό. Έτσι το Τμήμα Λογοθεραπείας της Καλαμάτας φέτος θα δεχθεί νέους φοιτητές, αφού η εισαγωγή είχε σταματήσει με σκοπό να κλείσει σταδιακά. Την ικανοποίησή του για την απόφαση εξέφρασε ο προεδρεύων της Συνόδου και πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρης Βελισσαρίου, προσθέτοντας ότι στην εξέλιξη αυτή οδήγησαν οι τεκμηριωμένες προτάσεις των ιδρυμάτων τις οποίες παρουσίασε η Σύνοδος.