Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 14:59

Διάκριση του 16χρονου μαθητή του ΔΩΚ Άκη Σιψά σε πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας

ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 
Το β’ βραβείο κέρδισε ο 16χρονος μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Αντώνη Κουφουδάκη, Άκης Σιψάς, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου. Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συγχαίρει θερμά τον Άκη Σιψά και τον δάσκαλό του Αντώνη Κουφουδάκη και υπενθυμίζει ότι τον Απρίλιο ξεκινάει το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης», στον οποίο υπάρχει η προσδοκία ότι θα διακριθούν και άλλοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου…

Ειδικότερα, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σημειώνει ότι ο διαγωνισμός στον οποίο διακρίθηκε ο Άκης Σιψάς, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, «διοργανώθηκε από τους σολίστ κιθάρας Γιάννη Πετρίδη και Αλεξάνδρα Χριστοδήμου. Συγκεκριμένα​,​ ​​ο​ 16χρονος  Άκης Σιψάς ​ απέσπασε το Β' Βραβείο στην κατηγορία των νέων κιθαριστών έως και 16 ετών.
Η επιτροπή του διαγωνισμού στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε ως μέλη καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν  ο σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου (τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός είχε μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα ​ ​και εξαιρετικά ​υψηλό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και οι διαγωνιζόμενοι που είχαν υποχρέωση να παίξουν και έργα Ελλήνων συνθετών ερμήνευσαν ​απαιτητικά έργα του​ρεπερτορίου ​του εξάχορδου οργάνου.
Πολλά συγχαρητήρια στον Άκη και στον δάσκαλό του Αντώνη Κουφουδάκη και καλή συνέχεια....
Ας μην ξεχνάμε πως σύντομα ξεκινά και το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας καθώς και ο 6ος  διαγωνισμός Κιθάρας "Γεράσιμος Μηλιαρέσης".
Ελπίζουμε πως κι άλλοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα στεφθούν με αντίστοιχες επιτυχίες!».