Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 17:54

Σε καραντίνα οι μετανάστες για να μην μολύνουν τον τοπικό πληθυσμό…

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ… 
Ψώρα, σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρώην αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, έχουν κολλήσει ορισμένοι από τους 85 μετανάστες και πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν χθες στο μεσημέρι στην Καλαμάτα. Κάποιοι όμως κάνουν σαν να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης θανατηφόρας μολυσματικής νόσου!... Προφανώς, δημιουργώντας αυτή την εντύπωση, επιχειρούν να ξεχαστούν γρήγορα αυτά που συνέβησαν χθες, όταν οι Δήμοι αδιαφόρησαν εντελώς για το τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι, ανάμεσά τους μωρά, παιδιά, γυναίκες. Ο Δήμος Καλαμάτας σήμερα παρουσιάζει την… ευαίσθητη πλευρά του και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αποφάσισε να διατεθεί για την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο. Αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος στην κατασκήνωση ώστε να διαπιστωθεί αν έχει νερό, ρεύμα και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μείνουν άνθρωποι. Αν είναι εντάξει τα πράγματα οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν απόψε κιόλας στο βουνό…

Από το Δήμο Καλαμάτας έγινε για το θέμα η εξής ανακοίνωση: «Τραγική είναι η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες από χώρες της Αφρικής και της Ασίας που έφθασαν χθες στην Καλαμάτα.
Πολλοί από αυτούς είναι άρρωστοι και επιβάλλεται να υπάρξει άμεση ιατρική φροντίδα μαζί με την αυτονόητη καθαριότητα και τη γενικότερη υποστήριξη.
Μπροστά στο αδιέξοδο και τον κίνδυνο διασυρμού της περιοχής αλλά και της χώρας και ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με Υπουργούς της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Πούπουζα και αποφασίσθηκε η ολιγοήμερη διάθεση της δημοτικής κατασκήνωσης, με σκοπό την ουσιαστική υποστήριξη και προστασία της υγείας των δύστυχων αυτών ανθρώπων χωρίς κίνδυνο για τον τοπικό πληθυσμό».
Στ.Μ.