Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 15:43

H Αναστασία Μπελογιάννη νέα υπεύθυνη για τον πολιτισμό στο Δήμο Καλαμάτας

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ 
Η πρόσφατη εμπειρία παρουσιάζεται ως γνώμονας του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για την επιλογή του νέου προέδρου της Φάρις, μια κρίσιμη θέση δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τη μετέωρη πολιτιστική στρατηγική του Δήμου μετά την αποτυχία στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, τη μέτρια αξιολόγηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου από το υπουργείο Πολιτισμού, την καμπή στην οποία έχει βρεθεί ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, τα μεγάλα προβλήματα στο Μέγαρο Χορού. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όρισε σήμερα πρόεδρο της Φάρις τη δημοτική σύμβουλο Αναστασία Μπελογιάννη, η οποία ήταν υποψήφια στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών και τα προηγούμενα 2,5 χρόνια ήταν αντιπρόεδρος της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης. Αντιπρόεδρο όρισε τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Μπούχαλη…

Η Αναστασία Μπελογιάννη ως αντιπρόεδρος της Φάρις, παρακολούθησε στενά τα θέματα, είχε καλή συνεργασία ιδιαίτερα με τις καλλιτεχνικές σχολές της Φάρις, ωστόσο εάν η εμπειρία της αυτή είναι επαρκής θα φανεί τώρα.
Επιπλέον σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο δήμαρχος, η πρόεδρος της Φάρις δεν θα έχει αρμοδιότητα στη διαχείριση του Μεγάρου Χορού. Ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι την ευθύνη θα έχει ο πρώην αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος ορίστηκε εκπρόσωπος του Δήμου στη διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και υπεύθυνος για τη διαχείριση και λειτουργία του αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Στ.Μ.