Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 19:37

Χωρίς μέτρα ασφαλείας κλαδεύουν τα δέντρα κ. δήμαρχε;

Χωρίς μέτρα ασφαλείας κλαδεύουν τα δέντρα κ. δήμαρχε;

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ
Ότι ο Δήμος Καλαμάτας ολοκλήρωσε τις εργασίες κλαδέματος των πλατανιών τμήματος της οδού Αριστομένους, γράφει σημερινό δελτίο Τύπου, το οποίο περιλαμβάνει και φωτογραφίες, μια εκ των οποίων δείχνει έναν εργαζόμενο του Δήμου επάνω σε μία σκάλα να κόβει με το αλυσοπρίονο ένα κλαρί του δέντρου, χωρίς κανένα μα κανένα από τα μέτρα ασφαλείας που ορίζει η νομοθεσία (κράνος, φόρμα εργασίας, γάντια, γυαλιά κ.λπ). Κύριε δήμαρχε έτσι πρέπει να γίνεται το κλάδεμα των δέντρων; Για την ασφάλεια των εργαζομένων ποιος ελέγχει;….

KLADEMA-DHMOS-PLATANIA-14-03-17.jpgΕπιπλέον, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι το κλάδεμα έγινε κατά τρόπο ώστε τα κλαριά των πλατανιών να αναπτυχθούν προς τα δυτικά, για να δημιουργηθεί «θόλος» επάνω από το δρόμο, και όχι προς τα ανατολικά για να μην εμποδίζονται από τα κλαριά οι περαστικοί και οι όψεις των καταστημάτων. Μα μπορεί ένα πλατάνι να αναπτυχθεί μόνο προς τη μία πλευρά; Θα μπορέσει να κρατηθεί όρθιο ένα τέτοιο δέντρο, όταν θα μεγαλώσει, με κλαριά μόνο προς τα ανατολικά;
Για την ακρίβεια το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου γράφει: «Ολοκληρώθηκε το κλάδεμα των πλατανιών, που βρίσκονται στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, από τη συμβολή της με τη Νικηταρά μέχρι τη διασταύρωση με τη Βασιλίσσης Όλγας. Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας προέβη σε μόρφωση της κόμης με κατεύθυνση προς τα δυτικά (κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, δυτικό πεζοδρόμιο Αριστομένους), καθώς σκοπός είναι να μην εμποδίζουν τα κλαδιά τους περαστικούς, τα καταστήματα και τα διαμερίσματα. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί «θόλος» πάνω από το δρόμο».
Στ.Μ.