Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 18:10

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

«Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ» 
Για πολιτική διγλωσσία, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας του στρατοπέδου στην Καλαμάτα, κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει ότι ο υπουργός έχει προβεί σε μια σειρά αντιφατικών δηλώσεων για το στρατόπεδο της Καλαμάτας αν και πριν από έναν χρόνο διαβεβαίωνε ότι το στρατόπεδο θα συνεχίσει τη λειτουργία του, με μικρότερη πληρότητα.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. με την ερώτησή του προς τον Πάνο Καμμένο ζητάει να πληροφορηθεί το σχεδιασμό του υπουργού σχετικά με το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας και του 9ου Συντάγματος Πεζικού.
Ειδικότερα, η ερώτηση έχει ως εξής: «Πολιτική δοκιμασίας των αντοχών των φορέων, πολιτών και εργαζομένων στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα εφαρμόζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος.
Αφορμή είναι η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου, ενός εκ των πιο σύγχρονων και συνάμα ιστορικότερων μονάδων στη χώρα, αλλά και του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» που εδρεύει σε αυτό.
Η στάση του Υπουργού αντικατοπτρίζεται στις αντιφατικές δηλώσεις του, όταν ενώπιον του Δημάρχου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης, την 23η Μάρτιου 2015, διαβεβαίωνε ότι το στρατόπεδο θα παραμείνει, αλλά με μικρότερη πληρότητα, επισημαίνοντας «Ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε για τη μονάδα του στρατού. Η μονάδα του στρατού θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο». Την άποψη αυτή δε συμμερίστηκε ο κ. Καμμένος σε ομιλία του στη Βουλή, στις 2.6.2016, όταν στηλίτευσε, δια μίαν εισέτι φοράν, την προηγούμενη κυβέρνηση για έλλειψη πνεύματος εξοικονόμησης πόρων στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, προμηνύοντας εμμέσως το κλείσιμο του στρατοπέδου, δηλώνοντας σκωπτικά «Δεν φυλάγεται η Καλαµάτα από τον Οµέρ Βρυώνη, για να έχει στρατεύµατα».
Σε συνέχεια των πληροφοριών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε επικείμενο σχεδιασμό περί κατάργησης Κέντρων Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς, οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Καλαμάτας απέδωσαν στις 10 Μαρτίου ομόφωνο ψήφισμα για την παραμονή σε λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», επικαλούμενοι μια σειρά παραμέτρων, μεταξύ αυτών: το οικονομικό όφελος από τη μειωμένη ανάγκη συντήρησης των προσφάτως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο ύπαιθρο όλο το χρόνο, λόγω των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και τη δέσμευση του Δήμου Καλαμάτας να συμβάλει οικονομικά στη λειτουργία του στρατοπέδου, εφόσον το οικονομικό κριτήριο προκριθεί για τη διατήρησή του ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» που εδρεύει σε αυτό;».