Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 21:27

Χαιρετήθηκαν Νίκας-Σαμαράς…!

Χαιρετήθηκαν Νίκας-Σαμαράς…!

ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΩΣ… 
Ναι, συνέβη και αυτό σήμερα… Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαιρετήθηκαν. Δεν έγινε όμως εύκολα. Και δεν ήταν ακριβώς χαιρετισμός αλλά μια απόπειρα του δημάρχου να τείνει το χέρι του στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ανταποκρίθηκε και πέραν αυτού τίποτα παραπάνω…

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε βάλει στο μυαλό του ότι κάτι πρέπει να κάνει ώστε να… σπάσει τον πάγο. Έτσι, όταν ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στην πλατεία 23ης Μαρτίου, τη στιγμή που ξεκινούσαν οι επετειακές εκδηλώσεις, ο δήμαρχος έκανε ένα βήμα προς το σημείο που στάθηκε ο πρώην πρωθυπουργός. Αμέσως όμως ο δήμαρχος επέστρεψε στη θέση του γιατί ο Αντώνης Σαμαράς, τη στιγμή που ο Παναγιώτης Νίκας πήγε να τον πλησιάσει, στράφηκε προς την αντίθετη πλευρά προκειμένου να χαιρετήσει τον Πέτρο Τατούλη που μόλις είχε φτάσει.
Έγιναν οι θρησκευτικές τελετές για την κατάληψη της Καλαμάτας, έγινε και η αναπαράσταση, έγινε και η παρέλαση αλλά Παναγιώτης Νίκας και Αντώνης Σαμαράς ούτε χαιρετήθηκαν, ούτε κοιτάχτηκαν.
Ακολούθησε η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια αγαλμάτων, επάνω από τη γέφυρα του Πάνθεον στο Νέδοντα. Στο τέλος αυτής της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά, του έτεινε το χέρι και του είπε για τη βραδινή συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στο Μέγαρο Χορού. Ο πρώην πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στην κίνηση του δημάρχου για χαιρετισμό και εκεί έλαβε τέλος η επικοινωνία των δύο ανδρών. Σημειώνεται ότι μετά τα αποκαλυπτήρια ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο της Αριστομένους και άλλους εκπροσώπους φορέων και παράγοντες της πόλης, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς δεν πήγε, έφυγε για την Αθήνα.
Τέλος επισημαίνεται ότι τον Αντώνη Σαμαρά συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικνομάκου, το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Λύρας.
Στ.Μ.