Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 07:28

Πώς έπεισε ο Νίκας τον Τσίπρα για το Ανοιχτό Θέατρο και τι ζήτησε ο πρωθυπουργός

Πώς έπεισε ο Νίκας τον Τσίπρα για το Ανοιχτό Θέατρο και τι ζήτησε ο πρωθυπουργός

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Άνθρωποι του τεχνικού κόσμου απόρησαν μόλις κυκλοφόρησε ότι ο Παναγιώτης Νίκας πέτυχε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας. Απόρησαν γιατί τα νομικά εμπόδια μοιάζουν να είναι ίσως και ανυπέρβλητα για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, δεδομένου ότι το Ανοιχτό Θέατρο έχει σχεδιαστεί να γίνει στο Νέδοντα, ο οποίος όμως δεν είναι οριοθετημένος και σε μη οριοθετημένα ρέματα δεν επιτρέπεται ούτε πέτρα να σηκώσεις. Τι συμβαίνει λοιπόν;… Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της KalamataJournal, τα νομικά εμπόδια θα φροντίσει να ξεπεραστούν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο νοιώθει υποχρεωμένος από την εξαιρετική υποδοχή που του έκανε ο Δήμος Καλαμάτας κατά την επίσκεψή του λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Όμως, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει μια χάρη… Έχει ζητήσει να εγκαινιάσει ο ίδιος το Ανοιχτό Θέατρο και μάλιστα να δοθεί και συναυλία αμέσως μετά με νταούλια, λύρες και ζουρνάδες…

Να πάρουμε το θέμα από την αρχή: Όταν διαπιστώθηκε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για το έργο του Ανοιχτού Θεάτρου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο για βοήθεια. Εκείνος ζήτησε από το δήμαρχο ενημέρωση, τι ακριβώς το χρειάζεται το Ανοιχτό Θέατρο και ειδικότερα επέμενε να ξεκαθαριστεί εάν ο Δήμος σχεδιάζει να δώσει την εγκατάσταση για εκμετάλλευση σε ιδιώτη, κάτι που ιδεολογικά, όπως εξήγησε στο δήμαρχο, δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Πράγματι, σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο δήμαρχος είπε στον Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι ιδιώτης δεν πρόκειται να πάρει ποτέ όσο είναι εκείνος δήμαρχος τα κλειδιά του Ανοιχτού Θεάτρου γιατί, παρότι πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, θεωρεί ότι ο πολιτισμός είναι το υπέρτατο αγαθό μαζί με την υγεία και την παιδεία και δεν πρέπει να γίνει εμπόρευμα.

Ικανοποιημένος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών από τις εξηγήσεις του δημάρχου, του άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Μάλιστα, μια μέρα ο δήμαρχος ένοιωσε την ανέλπιστη έκπληξη να του τηλεφωνήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον επαίνεσε για την επιμονή του και τον αγώνα του για τον πολιτισμό και την εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των εργατών πρώτα πρώτα και μετά όλου του υπόλοιπου λαού.

Ο δήμαρχος κολακευμένος από τα λόγια του πρωθυπουργού, του μίλησε για τις νομικές δυσκολίες που υπάρχουν, όμως ο πρωθυπουργός τον καθησύχασε και τον διαβεβαίωσε ότι εν ανάγκη θα αλλάξει και το Σύνταγμα ώστε να μπορούν να χτίζονται χώροι πολιτισμού στα ρέματα, τους χειμάρρους και τα ποτάμια.

Προς το τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στο δήμαρχο Καλαμάτας ότι θα χαρεί πραγματικά πολύ να εγκαινιάσουν μαζί μετά από λίγους μήνες το Ανοιχτό Θέατρο. Του είπε επίσης ότι θα ήταν ωραίο μετά τον αγιασμό και τα εγκαίνια να δοθεί μια συναυλία με νταούλια, λύρες και ζουρνάδες, ώστε να διασκεδάσουν οι εργαζόμενοι. Του είπε ακόμη ότι μπορεί να φέρει μαζί του και τον βουλευτή Τάσο Κουράκη να απαγγείλει ποιήματα.

Πριν κλείσει το τηλέφωνο ο πρωθυπουργός είπε στο δήμαρχο ότι θα του έστελνε κάτι τις επόμενες ημέρες. Και ναι, λίγες ημέρες μετά μπήκε ένας εργαζόμενος εταιρίας κούριερ στο Δημαρχείο και άφησε για το δήμαρχο ένα σι-ντι με κουβανέζικη μουσική. Στο σημείωμα που συνόδευε τον ψηφιακό δίσκο ο πρωθυπουργός είχε γράψει στο δήμαρχο ότι το κουβανικό συγκρότημα το ανακάλυψε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε λίγους μήνες πριν στην Κούβα για το ύστατο χαίρε στον επαναστάτη Κάστρο…

Άντε και Καλή Πρωταπριλιά!...

Στ.Μ.