Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 21:41

Υπέρ της μονοδρόμησης της Ναυαρίνου ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 
Σωστή πλην όμως ανέφικτη… αλλά και ενάντια στα συμφέροντα των επαγγελματιών της Ναυαρίνου, έκρινε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την κοινή πρόταση των επιστημονικών τεχνικών φορέων για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στην παραλιακή οδό της πόλης. Ο δήμαρχος με έναν τρόπο βάζει σε αντιπαράθεση την πρόταση των επιστημονικών τεχνικών φορέων με τις θέσεις των επαγγελματιών της Παραλίας, τονίζοντας ότι από τη μια υπάρχει ο τεχνικός κόσμος αλλά από την άλλη υπάρχουν και οι περίπου 200 επαγγελματίες καθώς και η κοινωνία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε πάντως ότι η μέση λύση, η πρόταση που εξετάζεται πολύ σοβαρά από τη δημοτική αρχή, είναι η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου…

Αρχικά ο δήμαρχος, κληθείς να τοποθετηθεί στην κοινή πρόταση των επιστημονικών τεχνικών φορέων, σχολίασε ότι «ο τεχνικός κόσμος κατέθεσε μια πρόταση 300 εκατομμυρίων ευρώ, εμείς έχουμε 5,5 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 3 θα πάνε στην παραλιακή ζώνη και άλλα 2,5 στο Ιστορικό Κέντρο…».
Ο κ. Νίκας αποκάλυψε το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στο παραλιακό μέτωπο στο πλαίσιο του προγράμματος της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, σημειώνοντας: «Για την παραλιακή ζώνη η κατεύθυνση είναι να γίνει μια ανάπλαση μέχρι την οδό Βουλγαροκτόνου ίσως και την Ηρώων. Να προχωρήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης της Βουλγαροκτόνου. Να υπάρξει αναβάθμιση του χώρου από την Τσαμαδού, Μιαούλη μέχρι τη Σαλαμίνος. Και να γίνει και πλήρης ανάπλαση της οδού Πλαστήρα. Θα τα συγκεκριμενοποιήσουμε στη σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα».
Σε ό,τι αφορά τους επιστημονικούς τεχνικούς φορείς, ο δήμαρχος σημείωσε: «Θέλω να μιλήσω για τον τεχνικό κόσμο. Κοιτάξτε, σε ένα έργο τόσο σημαντικό ασφαλώς οι τεχνικοί έχουν πολύ μεγάλο λόγο και η πρότασή τους είναι απολύτως σεβαστή. Αλλά οι επαγγελματιοβιοτέχνες, πάνω από 200 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Ναυαρίνου, δεν έχουν λόγο; Οι κοινωνικοί φορείς οι άλλοι δεν έχουν λόγο; Η ευρύτερη κοινωνία δεν έχει λόγο; Επομένως πρέπει να υπάρχει μια συνεννόηση. Τεχνικά και αρχιτεκτονικά κάτι μπορεί να είναι απολύτως σωστό. Πρέπει να το δούμε όμως και οικονομικά. Είναι σωστή η πρόταση να πεζοδρομηθεί η 23ης Μαρτίου και να αποκλειστούν τα αυτοκίνητα από την 23ης Μαρτίου. Για να δούμε όμως, κυκλοφοριακά, οικονομικά, όσον αφορά τους επαγγελματίες της 23ης Μαρτίου, μπορεί κάτι τέτοιο να σταθεί και να προχωρήσει; Το ίδιο λέω και για τη Ναυαρίνου. Βλέπω επιστολές των μεν και επιστολές των δε. Αποφάσεις των μεν με το α’ περιεχόμενο, αποφάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με άλλο περιεχόμενο. Για τη Ναυαρίνου πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος, διότι είναι η βιτρίνα της Καλαμάτας. Η καλύτερη λύση, το προσεγγίζω κατ’ αρχήν, είναι πάντοτε η μέση λύση. Και θα βρούμε τον κοινό τόπο σαν κοινωνία να συνεννοηθούμε άμεσα και να προχωρήσουμε. Αλλά δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Έχουμε εφαρμόσει και πεζοδρόμηση ενός τμήματος της Ναυαρίνου και θυμόσαστε το τι έγινε μεταξύ Φαρών και Ακρίτα. Και μονοδρόμηση έχουμε εφαρμόσει στο παρελθόν και θυμόμαστε τα προβλήματα. Αν κάνουμε τη διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου, που είναι θέμα προτεραιότητας, θα συζητήσουμε πολύ σοβαρά το θέμα της μονοδρόμησης της Ναυαρίνου. Αυτή είναι η μέση λύση όπου μπορούμε να συναντηθούμε τεχνικοί, επαγγελματίες, καταστήματα υγειονομικού επαγγέλματος, να υπάρχει μια προσέγγιση γι’ αυτό με περιορισμό της στάθμευσης».
Στ.Μ.