Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 15:02

Δικαιώθηκε το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, επιστρέφουν στη δουλειά συμβασιούχοι

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Δικαιώθηκε το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας για τις κινητοποιήσεις του, καθώς με προσωρινή διαταγή της δικαιοσύνης επιστρέφουν στην εργασία τους, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας, εννέα συμβασιούχοι. «Ενωμένοι οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν κάποιες κατακτήσεις και σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων, σε ανακοίνωσή του για την εξέλιξη…

Ειδικότερα, το Σωματείο ανακοίνωσε: «Για την κατοχύρωση της δουλειάς μας αλλά και για την αξιοπρέπειά μας, το Σωματείο μας αγωνίζεται για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες, που απαιτεί πλέον ο Καλλικρατικός Δήμος. Στα πλαίσια αυτά και με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών μας αγωνιστήκαμε μαζί με τους συμβασιούχους για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας, παλεύοντας παράλληλα για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Δώσαμε σκληρή μάχη, με κινητοποιήσεις, αποσπώντας ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Προχθές την Παρασκευή δώσαμε ενωμένοι τη μάχη με συγκέντρωση κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών. Η απόφαση ήταν θετική, με προσωρινή διαταγή για 9 συναδέλφους μας που από αύριο επανέρχονται στην εργασίας τους. Και με αυτή μας την κινητοποίηση επιβεβαιώνεται το συμπέρασμα ότι «ενωμένοι οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν κάποιες κατακτήσεις και σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα». Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, που η επιστήμη και η τεχνολογία μας έχουν εξασφαλίσει αλλά μας το στερούν μια χούφτα καπιταλιστές που οργανώνουν την παραγωγή για την κερδοφορία τους και όχι για την κάλυψη των αναγκών μας».