Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 16:55

Φεύγουν από το Δήμο Καλαμάτας 28.000 «λυπηρετές» προς τους οφειλέτες του

Φεύγουν από το Δήμο Καλαμάτας 28.000 «λυπηρετές» προς τους οφειλέτες του

ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ E-BANKING 
Περίπου 28.000 ειδοποιητήρια θα ταχυδρομήσει την άλλη εβδομάδα ο Δήμος Καλαμάτας στους οφειλέτες του ώστε να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Αν δεν ανταποκριθούν, επανέλαβε σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών (και Διοικητικών) Θανάσης Ηλιόπουλος, θα ακολουθήσει και δεύτερη ειδοποίηση και μετά θα εφαρμοστούν πλέον οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή οι κατασχέσεις καταθέσεων στις τράπεζες ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και το «μπλοκάρισμα» του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι οφειλέτες θα μπορούν να πληρώσουν και με e-banking καθώς στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας τίθεται σε λειτουργία η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή…

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο αντιδήμαρχος κ. Ηλιόπουλος, στο Δήμο οφείλουν περισσότερα από 33.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ποσό που αγγίζει τα 14.000.000 ευρώ. Σήμερα σημείωσε ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που οφείλουν ποσά από 20 ευρώ και πάνω.
Επίσης ο αντιδήμαρχος είπε ότι εφόσον ψηφιστεί το προσεχές διάστημα η νέα ρύθμιση οφειλών, η οποία έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό, αμέσως μετά ο Δήμος θα αποστείλει στους οφειλέτες και δεύτερη ειδοποίηση και όσοι επιμείνουν να μην ανταποκρίνονται τότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, η οποία σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν ποσά από 80.000 ή 100.000 ευρώ. Και αυτή τη φορά πάντως ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν οφειλές που δεν θα γίνει κατορθωτό να εισπραχθούν διότι τα πρόσωπα που πρέπει να πληρώσουν δεν έχουν στο όνομά τους περιουσιακά στοιχεία και δεν κινδυνεύουν από κατασχέσεις. Αν, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, δεν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση των οφειλών, και πάλι η διαδικασία για την είσπραξη των χρεών θα συνεχιστεί από το Δήμο κανονικά.
Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ετοιμάζεται από το Δήμο Καλαμάτας και ο ηλεκτρονικός λογαριασμός ώστε ο κόσμος να μην χρειάζεται να μεταβαίνει στην Οικονομική Υπηρεσία για να ενημερωθεί για τις τυχόν οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Δήμο.
Στ.Μ.