Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 10:52

Δύσκολα αλλά και ομόφωνα επικεφαλής της νέας Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ οι Πολυχρονόπουλος και Βεργινάδη

Δύσκολα αλλά και ομόφωνα επικεφαλής της νέας Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ οι Πολυχρονόπουλος και Βεργινάδη

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΑΝΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 
Μέσα από μια δύσκολη διαδικασία πέρασε χθες το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά της να εκλέξει συντονιστή και αναπληρωτή συντονιστή. Κατά τη διαδικασία υποβολής προτάσεων από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να καλύψουν τις δύο θέσεις, υπήρξαν διαφωνίες και εντάσεις. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ακολούθησε έδωσε από 12 ψήφους στον Τάσο Πολυχρονόπουλο και τη Μαρία Βεργινάδη, ενώ βρέθηκε και ένα λευκό. Μπροστά στο μοιρασμένο αποτέλεσμα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσαν να ξεπεράσουν το πρόβλημα και με ομόφωνη απόφασή τους τοποθέτησαν για τον πρώτο χρόνο της θητείας ως συντονιστή τον Τάσο Πολυχρονόπουλο με αναπληρώτρια τη Μαρία Βεργινάδη και για το δεύτερο χρόνο συντονίστρια τη Μαρία Βεργινάδη με αναπληρωτή τον Τάσο Πολυχρονόπουλο…

VERGINADH-MARIA-19-05-17.jpgΤα 25 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ανέδειξαν και το εννεαμελές συντονιστικό όργανο της Επιτροπής, που απαρτίζεται από τους Γιάννη Ασημακόπουλο, Μαρία Βεργινάδη, Δημήτρη Λεβέντη, Ιωάννα Μαραβελή, Σταμάτη Μπεχράκη, Βενετία Μπιτσάνη, Τάσο Πολυχρονόπουλο, Κώστα Τσορώνη και Γρηγόρη Τσώνη.
Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής παραβρέθηκαν και δύο στελέχη από τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, που τοποθετήθηκαν για το διακύβευμα και τον κρίσιμο ρόλο που χρειάζεται να διαδραματίσει το κομματικό όργανο.
Σύμφωνα και με την απόφαση της πρόσφατης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή έχει μπροστά της δύσκολο έργο καθώς πρέπει να διαμορφώσει το πλαίσιο αρχών και θέσεων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 και να υποστηρίξει αυτοδιοικητικά σχήματα και πρόσωπα που θα ανταποκρίνονται σε αυτό το πλαίσιο. Επιπλέον, η Νομαρχιακή Επιτροπή πρέπει να δουλέψει προς την προτεραιότητα που έχει τεθεί από την ίδια την κυβέρνηση για τη διαμόρφωση του παραγωγικού αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας, σε τοπικό επίπεδο βέβαια. Ακόμη, να ετοιμάσει προτάσεις και να δουλέψει επάνω στο ζήτημα των κοινωνικών θεμάτων και των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος, στο ζήτημα του προσφυγικού κ.ά.
Στ.Μ.