Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 04:24

Διαβούλευση για ανάπλαση στην Παραλία, από «Πανελλήνιον» μέχρι «Ταμπάκη»

Διαβούλευση για ανάπλαση στην Παραλία, από «Πανελλήνιον» μέχρι «Ταμπάκη»

ΑΠΟΨΕ
Σε δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία παραθαλάσσιου πάρκου στην περιοχή από το «Πανελλήνιον» μέχρι τα «Βραχάκια», που θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, καλεί ο Δήμος τους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.

Στη συγκεκριμένη περιοχή προτείνεται να γίνει μια καλύτερη διαμόρφωση του χώρου, να κατασκευαστεί μια πλατεία με σιντριβάνι, να βελτιωθεί το πράσινο και να δημιουργηθούν υποδομές αναψυχής και άθλησης.
Ουσιαστικά, ο Δήμος έχει πάρει το σχετικό απόσπασμα της μελέτης για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, που εκπονήθηκε επί δημαρχοντίας Χρήστου Μαλαπάνη.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε χθες ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να μπει στο πρόγραμμα η ανάπλαση και του υπόλοιπου τμήματος του παραλιακού μετώπου, από του «Ταμπάκη» μέχρι τα «Βραχάκια».
Πάντως, από πολλούς σχολιάζεται ότι το μεγάλο θέμα με το οποίο επείγει να καταπιαστεί η δημοτική αρχή είναι η εφαρμογή γενναίων ρυθμίσεων στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου, όπου επικρατεί ένα χάος, με τους πεζούς να στριμώχνονται στο μικρού πλάτους πεζοδρόμιο, ενώ συνεχίζει να μένει άθικτη η αμφίδρομη κυκλοφορία των οχημάτων και η στάθμευση στη βόρεια πλευρά της Ναυαρίνου.
Για το θέμα αυτό, ωστόσο, ο δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει ότι κατά τη δική του άποψη δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς η όποια δυσκολία παρατηρείται μόλις για 40 ημέρες όλο το χρόνο!
Στ.Μ.