Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 17:17

Κινέζοι από το Πεκίνο στην Καλαμάτα για ανάπτυξη σχέσεων με το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο

Κινέζοι από το Πεκίνο στην Καλαμάτα για ανάπτυξη σχέσεων με το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 
Την ανάπτυξη συνεργασίας με το ΤΕΙ και την πανεπιστημιακή σχολή της Καλαμάτας φαίνεται ότι επιθυμούν εκπρόσωποι του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου του Πεκίνου και της εκεί Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα την πόλη και το Δήμο και είχαν σύσκεψη με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΤΕΙ και της πανεπιστημιακής σχολής…

Το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, ενώ το ΤΕΙ εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Δημήτρης Βελισσαρίου και την πανεπιστημιακή σχολή ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαος Ζαχαριάς.
Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας στο σχετικό δελτίο Τύπου, «από πλευράς των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου του Πεκίνου έγινε γνωστό ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Πεκίνου και της Καλαμάτας και προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τη δωρεάν συμμετοχή τριών σπουδαστών από την Καλαμάτα, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο. Απηύθυναν, επίσης, πρόσκληση προς το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο να επισκεφθούν το Πεκίνο.
Η Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τους Κινέζους επισκέπτες και τους ενημέρωσε για την αδελφοποίηση μεταξύ της Καλαμάτας και της πόλης Σιάν στην Κίνα, στο πλαίσιο της οποίας έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων. Τόνισε, επίσης, ότι η Καλαμάτα είναι ανοιχτή για την ανάπτυξη σχέσεων και με άλλες κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο».