Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 16:10

Άμεσα κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μεγαλο-οφειλετών ανήγγειλε η δημοτική αρχή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 
Τελευταία έκκληση-πρόσκληση, όπως είπε χαρακτηριστικά, απεύθυνε σήμερα ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών θεμάτων, Θανάσης Ηλιόπουλος, προς όσους έχουν ατακτοποίητες οικονομικές εκκρεμότητες στο Δήμο Καλαμάτας. Ο αντιδήμαρχος τους κάλεσε να προσέλθουν στο Δήμο για να αρχίσουν να πληρώνουν, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, σε πρώτη φάση, οφειλετών ποσών από 20.000 ευρώ και πάνω. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι ποσά άνω των 20.000 ευρώ οφείλουν 74 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Επίσης είπε ότι ολοκληρώνεται η αποστολή των 28.000 ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες του Δήμου, οι οποίοι χρωστούν στο Δήμο ποσό 14.000.000 ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα!...

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή του ίδιου και της διευθύντριας Οικονομίων, Γεωργίας Ηλιόπουλου. Εκεί πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών των μεγαλο-οφειλετών ποσών που υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν λόγω παρέλευσης των χρονικών περιθωρίων για την είσπραξή τους, ενώ αν δεν καρποφορήσει αυτή η διαδικασία θα ακολουθήσουν ενέργειες για την κατάσχεση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.
Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε επίσης ότι οι προηγούμενες δύο δημόσιες προσκλήσεις που απεύθυνε στους οφειλέτες για την τακτοποίηση των οφειλών τους δυστυχώς δεν συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση.
Είπε ακόμη ότι ο Δήμος είναι αναγκασμένος να προχωρήσει στη διαδικασία των κατασχέσεων προκειμένου να προστατευθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών, οι οποίοι φέρουν ευθύνη εφόσον υπάρχουν ανείσπρακτες οφειλές για τις οποίες δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξής.
Στ.Μ.