Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 17:11

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-18 
Αρχίζουν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου οι εγγραφές στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο (από 18:10 έως 21:50) ενώ προσφέρει τη δυνατότητα φοίτησης σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, κυρίως σε εργαζόμενους…

Όσοι κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο, μπορούν να εγγραφούν στη Β’ Τάξη για την απόκτηση μόνο Πτυχίου Ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.

Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:
α) Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το απολυτήριο γενικού λυκείου)
β) Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 4

Δυνατότητα εισαγωγής: στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στη Σχολή Αστυφυλάκων, στη Σχολή Πυροσβεστικής και στις Σχολές Ακαδημίας  Εμπορικού Ναυτικού, με ειδικές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ειδικά για τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. υπάρχει ειδική ποσόστωση 1% για είσοδό τους στα ΤΕΙ και στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Προαιρετική φοίτηση στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου του πτυχίου των Ι.Ε.Κ.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 τομείς και 8 ειδικότητες:

ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ με ειδικότητες:

1. Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

2. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

3. Τεχνικός Οχημάτων

ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ και ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ με ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με ειδικότητα: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών ή Τουριστικών Υπηρεσιών

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ  με ειδικότητα : Αισθητικής Τέχνης

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με ειδικότητα: Συντήρηση Έργων Τέχνης

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή, ανανέωση της εγγραφή τους ή μετεγγραφή σε πρωινό ή εσπερινό ΕΠΑ.Λ. πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης από 19 έως 23 Ιουνίου στην εφαρμογή e-epal, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-epal.minedu.gov.grσυμπληρώνοντας τα στοιχεία τους. Χρειάζονται οπωσδήποτε τους κωδικούς του taxisnet . Οι ανήλικοι μαθητές καθώς και οι ενήλικοι που είναι προστατευόμενα μέλη μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet των γονιών τους. Σε περίπτωση δυσκολίας, μπορούν να απευθυνθούν στο σχολείο, με τους κωδικούς τους, για να εγγραφούν.

Για την οριστικοποίηση της εγγραφής, θα πρέπει από 26 έως 30 Ιουνίου να προσέλθουν στη σχολική μονάδα που επιλέχτηκαν προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: epalekal
Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης
Τηλέφωνο (fax): 2721025807
Κινητό: 6945975448