Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 20:15

Κινητοποίηση στο Διοικητήριο κατά της απαξίωσης των υπηρεσιών του Δημοσίου

Δημήτρης Φαββατάς, Βενετία Μπιτσάνη και Θανάσης Αθανασόπουλος Δημήτρης Φαββατάς, Βενετία Μπιτσάνη και Θανάσης Αθανασόπουλος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Ψήφισμα διαμαρτυρίας επέδωσαν το μεσημέρι στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των συλλόγων υπαλλήλων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Τα αιτήματα εστιάζουν κυρίως στην αναγκαιότητα για προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά και να πάψει η απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών. Απαξίωση που σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου αποσκοπεί στην εκχώρηση του αντικειμένου των δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου υπογράμμισαν επίσης ότι η πολιτική διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει επιτέλους να προχωρήσει στην εφαρμογή των αξιοκρατικών διαδικασιών που ορίζει η νομοθεσία όσον αφορά τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων…

ATHANASOPOULOS-ALEIFERH-FAVVATAS-29-06-17.gif
Θανάσης Αθανασόπουλος, Ελένη Αλειφέρη και Δημήτρης Φαββατάς
Τα αιτήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων παρουσίασε στην αντιπεριφερειάρχη ο πρόεδρός του, Θανάσης Αθανασόπουλος, παρουσία και άλλων μελών του Διοικητικού Συμβούλιου, όπως του Δημήτρη Φαββατά, που είναι και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Αλειφέρη ανέφερε ότι με τα περισσότερα από τα αιτήματα των υπαλλήλων η πολιτική διοίκηση της Περιφέρειας συμφωνεί, πρόσθεσε ωστόσο ότι τα αιτήματα πρέπει να ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα, σχολιάζοντας για παράδειγμα ότι το αίτημα για προσλήψεις προσκρούει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών και των θεσμών για απαγόρευση νέων διορισμών.
Πάντως η κ. Αλειφέρη τόνισε ότι για τη διοίκηση της Περιφέρειας ο ρόλος του Συλλόγου Υπαλλήλων είναι προς τη θετική κατεύθυνση.
Στο ψήφισμά του ο Σύλλογος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα: «Προσλήψεις και στελέχωση των Υπηρεσιών. Κατάργηση του 4ου Μνημονίου που ουσιαστικά απαγορεύει τις προσλήψεις. Να παρθούν πίσω όλες οι παράνομες αποφάσεις για παράλληλα καθήκοντα και συγκρότηση ομάδων εργασίας στις κεντρικές υπηρεσίες από υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων Πελοποννήσου. Λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για την κρίση προϊσταμένων και διευθυντών. Να σταματήσει: α) Ο κατήφορος στον περιορισμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η περαιτέρω μείωση των μισθών μας β) η υποστελέχωση, απαξίωση των δομών του Δημοσίου Τομέα και παραπέρα η ιδιωτικοποίηση των δομών. Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας».
Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται επίσης ότι «λέμε: Όχι στο νόμο 4369/2016 και 4473/2017 και απέχουμε-απεργούμε από την αξιολόγηση που αποσκοπεί στην απαξίωση και στη διάλυση του δημοσίου τομέα. Λέμε όχι στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους και ιδιώτες. Λέμε ναι στην αξιολόγηση από αξιολογημένους προϊσταμένους. Λέμε ναι σε μια αξιολόγηση που θα έχει σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να ικανοποιούνται οι διευρυμένες λαϊκές ανάγκες».
Στ.Μ.