Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 23:52

"Παζάρι" Δήμου-Επιμελητηρίου για τη στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου...

ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Δ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ 
Το κτίριο του παλιού επιμελητηρίου, στον πεζόδρομο της Αριστομένους και της Χρήστου Κουμάντου, προτίθεται να παραχωρήσει, ακόμη και δωρεάν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου να εξευρεθεί στέγη για τη λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμάτας. Αυτό απαντάει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης, στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σε συνέχεια του δημόσιου «παζαριού» που γίνεται για την εξεύρεση στέγης για αυτή την εξαιρετικά σημαντική ειδική σχολική μονάδα…

Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης σε έγγραφό του προς τον κ. Νίκα, τονίζει τα εξής: «Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιθυμία σας να συμμετέχετε στην Προγραμματική Σύμβαση που θα πραγματοποιηθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου «Μεσογειακή Πόλη».

Το γεγονός αυτό δείχνει πραγματικά ότι οι συμμετέχοντες στην συμφωνία αποδέχονται τη σημασία του Έργου με την προοπτική η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος να καταγραφούν στα τουριστικά Δρώμενα ως Γαστρονομικός Προορισμός.

Όλα τα άλλα είναι πλέον επιμέρους θέματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου ώστε να δοθούν λύσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου το συντομότερο δυνατόν.

Με την ευκαιρία της σημερινής μας επιστολής, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το έγγραφό μας το οποίο αφορά το αίτημα της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου πόλεως του Δήμου Καλαμάτας για την θέση του έργου (ΟΤ 61), έχει κατατεθεί εδώ και δύο χρόνια στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλαμάτας και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1083/24-12-2015.

Σε ότι αφορά το θέμα της εγκατάστασης του  Σχολείου Παιδιών ΑμεΑ, παρότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματικά δείχνει μεγάλη ευαισθησία, δυστυχώς σε περίπτωση που αυτό εγκατασταθεί στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, τότε το Αναπτυξιακό Έργο «Μεσογειακή Πόλη» ακυρώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ακόμα και την δωρεάν παραχώρηση του ιδιόκτητου κτηρίου μας στην οδό Χρήστου Κουμάντου και Αριστομένους για όσα χρόνια απαιτείται για την ολοκλήρωση του νέου Ειδικού Σχολείου για ΑμεΑ.

Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε για τις νέες τεχνικές προσαρμογές για την εύκολη πρόσβαση των Αμεα».