Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 22:42

Ομόφωνα κόντρα στην απόφαση του δήμαρχου για τις άδειες υπάλληλοι του Δήμου

Ομόφωνα κόντρα στην απόφαση του δήμαρχου για τις άδειες υπάλληλοι του Δήμου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας ότι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αποφάσισε για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν μόνο πενθήμερες καλοκαιρινές άδειες στο προσωπικό του Δήμου. Το Σωματείο Εργαζομένων κρίνει την απόφαση αυτή «άστοχη και άδικη», ενώ υπάλληλοι του Δήμου σε συνάντησή τους αποφάσισαν ομόφωνα «τη διατήρηση του αναφαίρετου δικαιώματός τους για χρήση 10ημερες κανονικής άδειας εντός του μηνός Αυγούστου». Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο υποστηρίζει η απόφαση του δήμαρχου για χορήγηση μόνο πενθήμερων αδειών, «δημιουργεί εντυπώσεις οι οποίες δεν είναι πραγματικές και μόνο προβλήματα δημιουργούν στις ζωές του προσωπικού και στη λειτουργία του Δήμου»…

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στο siteτου Δήμου Καλαμάτας, καθώς και στον τοπικό Τύπο, ανακοίνωση του Δήμου η οποία αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του Δημάρχου, οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα χορηγούνται μόνο από τον ίδιο για πέντε εργάσιμες ημέρες. Οι όποιες παρεκκλίσεις θα υπάρξουν με εισήγηση των Διευθυντών και για απολύτως συγκεκριμένους λόγους και ανάγκες».

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε στους δημότες της Καλαμάτας, ότι οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν πάντα στις προτεραιότητές τους την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και καμία ενέργειά τους δεν έχει σαν σκοπό τη μη εξυπηρέτησή τους. Γι’ αυτό έχουμε λάβει πάντα συγχαρητήρια από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα από τον σημερινό Δήμαρχο κ. Νίκα, για τις προσπάθειές μας (πρόσφατο παράδειγμα η διαχείριση της κρίσης των σκουπιδιών).

Όσο για τις άδειες των υπαλλήλων που προβλέπονται από το Νόμο, οι υπάλληλοι πάντα σε συνεργασία με τους προϊστάμενους και τους Διευθυντές του Δήμου, έχουν προχωρήσει σε προγραμματισμό αδειών, ο οποίος έχει λάβει υπ’ όψιν του τις ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών, Χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

Οι υπάλληλοι του Δήμου σε συνάντησή τους στις 24/7/2017 αποφάσισαν ομόφωνα τη διατήρηση του αναφαίρετου δικαιώματός τους για χρήση 10ημερης κανονικής άδειας εντός του μηνός Αυγούστου, τον προγραμματισμό της οποίας, θα αναλάβουν οι διευθυντές και οι τμηματάρχες, οι οποίοι θα είναι και οι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών (ποσόστωση και αναπλήρωση), καθώς επίσης και συνάντηση του Σωματείου και των Διευθυντών με τον κ. Δήμαρχο, την οποία αρνήθηκε.

Δυστυχώς η άστοχη και άδικη παρέμβαση του Δημάρχου, αφού παρακάμπτει όλους τους προϊσταμένους και τους διευθυντές και αγνοεί τους υπαλλήλους του Δήμου, δημιουργεί εντυπώσεις οι οποίες δεν είναι πραγματικές και μόνο προβλήματα δημιουργούν στις ζωές του προσωπικού και στη λειτουργία του Δήμου».
Στ.Μ.