Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 13:14

Δεν αποδέχεται ο δήμαρχος την καταγγελία για τρομοκράτηση υπαλλήλου

ΜΟΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Αρνήθηκε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, ότι τρομοκράτησε εργαζόμενη της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η οποία μετά από συνάντησή τους οδηγήθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου… Ωστόσο ο δήμαρχος δεν απάντησε σε συγκεκριμένα ζητήματα που του τέθηκαν και ειδικότερα γιατί δεν έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία της εργαζόμενης και γιατί δεν έχει τοποθετηθεί σε θέση ανάλογη των προσόντων της, όπως και η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αποφανθεί ότι πρέπει να γίνει. Αντίθετα ο δήμαρχος είπε ότι «έχω το δικαίωμα από το νόμο να τους μετακινώ (τους υπαλλήλους) σε όλα τα μήκη και τα πλάτη»…

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κάλεσε το δήμαρχο να δώσει απαντήσεις σχετικά με την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας, για την τρομοκράτηση εργαζόμενης της ΔΕΥΑΚ, η οποία μετά από συνάντηση μαζί του οδηγήθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ο οποίος κάλεσε το δήμαρχο να απαντήσει συγκεκριμένα γιατί δεν έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία της εργαζόμενης και γιατί δεν τοποθετείται σε θέση που να ανταποκρίνεται στα προσόντα της, όπως υπογράμμισε ότι έχει πει και η Επιθεώρηση Εργασίας ότι πρέπει να γίνει.

«Πως υιοθετείτε κάτι το οποίο συνέβη στο γραφείο μου; Πως το υιοθετείτε; Δηλαδή εγώ λέω ψέματα; Δεν είμαι καθόλου φερέγγυος;», είναι τα ερωτήματα που έβαλε ο δήμαρχος απαντώντας στους Μανώλη Μάκαρη και Δημήτρη Οικονομάκο.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «δεν δέχομαι προστάτες των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός από το Σωματείο» και πως ο «προστάτης τους, δηλαδή ο δήμαρχος», δεν δέχεται ότι «υπάρχουν άβατα και για τον παρόντα δήμαρχο δεν υπάρχουν εργατοπατέρες. Ούτε προστάτες των εργαζομένων». Ο κ. Νίκας συνέχισε τονίζοντας για τον εαυτό του και τη συγκεκριμένη υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ: «Ο δήμαρχος λοιπόν αυτός τη συγκεκριμένη υπάλληλο την περιέβαλε με πολλή μεγάλη αγάπη. Και τότε, ενώ δεν ήταν αναγκαίες οι υπηρεσίες της, τη μετακίνησα εγώ προσωπικά από την υπηρεσία την οποία υπηρετούσε στην Αθήνα, στο Δήμο Καλαμάτας, για να τη βοηθήσω. Εγώ! Δεν την έφερε κανένας εδώ, ενώ υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι για θέσεις από διάφορες ΔΕΥΑ».

Επιπλέον ο δήμαρχος ανέφερε ότι «εγώ με τους υπαλλήλους θέλω να έχω μια ευθεία συμπεριφορά. Ποτέ δεν ρώτησα κανέναν υπάλληλο σε ποιο κόμμα ανήκει ή αν μας ψήφισε ή δεν μας ψήφισε. Εμένα με ψήφισε ο υπάλληλος ο οποίος κάνει τη δουλειά του, γιατί αυτός με βοηθάει και πολιτικά».

Στο τέλος της συζήτησης ο Δημήτρης Οικονομάκος επανήλθε, σημειώνοντας ότι ο δήμαρχος δεν απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα για την προϋπηρεσία της εργαζόμενης και την τοποθέτησή της σε θέση ανάλογη των προσόντων της. Τότε ο δήμαρχος είπε ότι θα δει τα χαρτιά της και θα αποφασίσει που θα την πάει…
Στ.Μ.