Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 12:53

Δεν εγκρίθηκαν οι θέσεις για καλλιτεχνικούς διευθυντές στο Ωδείο, το χορό, τα εικαστικά!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ 
Δεν ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», για την πρόσληψη και φέτος καλλιτεχνικών διευθυντών για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Εργαστήρι Εικαστικών! Γι’ αυτό και δεν θα γίνει διαγωνισμός αλλά θα ανατεθούν καθήκοντα καλλιτεχνικών διευθυντών μεταξύ του καλλιτεχνικού προσωπικού των τριών καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις, ύστερα από επιλογή που θα γίνει. Ωστόσο η αντιπολίτευση έκανε κριτική στην πλειοψηφία της Φάρις ότι δεν πίεσε το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εγκριθούν και φέτος οι θέσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών. Επιπλέον η αντιπολίτευση πρότεινε να προσληφθούν καλλιτεχνικοί διευθυντές με τη διαδικασία που ακολουθείται για την πρόσληψη του ή της καλλιτεχνικού συμβούλου για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού του 2018…

Η πλειοψηφία απάντησε ότι η διοίκηση έχει προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να εγκριθούν οι θέσεις για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές και μάλιστα κάλεσε τον εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, Τάσο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος είναι και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αξιοποιήσει την πρόσβασή του στην κυβέρνηση και να λυθεί το θέμα.

Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος απάντησε ότι θα προβεί σε ενέργειες, επέμεινε ωστόσο ότι η πλειοψηφία δεν πίεσε, έγκαιρα, για το θέμα αυτό.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για την πρόσληψη καλλιτεχνικών διευθυντών με διαδικασία ανάλογη για τον ή την καλλιτεχνικό/ή σύμβουλο του Φεστιβάλ Χορού, η πλειοψηφία απάντησε ότι αποκλείεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον γιατί οι καλλιτέχνες έχουν κλείσει τα μπλοκάκια τους λόγω κόστους.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, προχθές, εγκρίθηκε ακόμη η δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να προσληφθεί, με σύμβαση διάρκειας οκτώ και εννέα μηνών, καλλιτεχνικό προσωπικό για το Δημοτικό  Ωδείο, τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Εικαστικό Εργαστήρι.
Στ.Μ.