Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 16:41

"Ετερόκλητη συμμαχία" ΣΥΡΙΖΑ-Νίκα βλέπουν δημοτικοί σύμβουλοι

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Η ανοχή της δημοτικής αρχής στην καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη 2016, η διακοπή κάθε αναφοράς στις ενδεχόμενες ευθύνες του Μορέα για το μέγεθος της καταστροφής, η προ-εξαγγελία του δημάρχου, για λογαριασμό της κυβέρνησης, ενός τεράστιου αντιπλημμυρικού έργου προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ήταν τα επιχειρήματα επάνω στα οποία στηρίχθηκαν ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης, προκειμένου να ισχυριστούν το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το δήμαρχο Καλαμάτας έχουν συγκροτήσει μια «ετερόκλητη συμμαχία»…

Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι «εγώ δεν είμαι κυβερνητικός» αλλά λειτουργεί θεσμικά και αυτοδιοικητικά και «σέβομαι τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας», από την οποία είπε ότι γίνεται μια «εξόχως σοβαρή δουλειά» προκειμένου να ετοιμάσει μια αντιπλημμυρική παρέμβαση που δεν έχει γίνει 150 χρόνια στην πόλη. Πρόσθεσε ότι η υποχρέωσή του είναι να προωθεί τις διεκδικήσεις του Δήμου του.
Τη μελέτη για την παρέμβαση σημείωσε ότι την ετοιμάζει ο Μορέας, με χρηματοδότηση από τις «ουρές του έργου», όπως είπε, εννοώντας πιθανότατα με χρήματα που περίσσεψαν από τον αυτοκινητόδρομο. Για τον Μορέα ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «μας έβγαλε από την αφάνεια» με το δρόμο που κατασκεύασε, για τον «οποίο παλεύαμε 70 χρόνια», όπως πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι ο αυτοκινήτοδρομος του Μορέα είναι ένα «θαυμάσιο έργο», συνεχίζοντας ότι «ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν».
Κλείνοντας ο κ. Νίκας τόνισε ότι είναι απέναντι σε εκείνους που αντιμάχονται της ιδιωτικές εταιρίες και ψάχνουν να βρουν το παραμικρό πρόβλημα σε ένα ιδιωτικό έργο για να το λερώσουν στο σύνολό του, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα συνέχισε σχολιάζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνιούνται τα προβλήματα των δημοσίων έργων, κάνοντας και συγκεκριμένη αναφορά στην ολίσθηση του τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας.
Στ.Μ.