Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 12:52

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ που έχει κληθεί σε απολογία…

Γιώργος Κανέλης και Σωτήρης Τσώνης Γιώργος Κανέλης και Σωτήρης Τσώνης

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

«ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ» 
Τη στήριξή του στο Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, το οποίο έχει κληθεί σε απολογία από τον γενικό διευθυντή της Επιχείρησης για τις κινητοποιήσεις του τον Ιούνιο, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης και Γιώργος Κανέλης αντίστοιχα…

Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Είναι  αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι στη σημερινή εποχή των μνημονίων της φτωχοποίησης και της όξυνσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων οι εργαζόμενοι και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους στα σωματεία έχουν να αντιμετωπίσουν  καθημερινά μια σειρά από οξυμένα προβλήματα και πολλές φορές συχνά δημιουργούνται αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις.

Όμως όλα αυτά έχουν σαν μοναδικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των εργασιακών σχέσεων  που πλήττονται βάναυσα αφού δέχονται μια δίχως  προηγουμένου σφοδρή επίθεση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας αλλά και της περιοχής μας δίνει συνεχώς μάχες οπισθοφυλακής αμυνόμενο.

Το σωματείο της ΔΕΥΑΚ μας ενημέρωσε ότι υπάρχει από τον Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης κλήση σε απολογία στο Δ.Σ. του  σωματείου για δράσεις που πραγματοποίησαν στις 20-22/6/2017 στις κινητοποιήσεις για τη μονιμοποίηση των  συμβασιούχων, αλλά και για δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου του σωματείου.

Το Ε.Κ.Κ. στηρίζει τα σωματεία μέλη του στους αγώνες που πραγματοποιούν και οι οποίοι είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων και διαδικασιών. Το σωματείο της ΔΕΥΑΚ είναι γεγονός πως έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι είναι πάντα δυναμικά μπροστά στην επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησης, αλλά και στα γενικότερα προβλήματα των εργαζομένων.

Στηρίζουμε το σωματείο και πιστεύουμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.  

Το Ε.Κ.Κ. σε αυτή την κατεύθυνση είναι διατεθειμένο να πάρει  τις οποιαδήποτε πρωτοβουλίες γιατί έτσι θα αποφευχθούν ακραίες καταστάσεις».