Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 20:50

Εγκαίνια νέου Δημαρχείου: Έπαινοι από Παυλόπουλο, Σκουρλέτη στο δήμαρχο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με επαίνους τόσο από τον Προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, εγκαινιάστηκε το βράδυ το νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τη Συνταγματική υποχρέωση του κράτους να στηρίζει την αυτοδιοίκηση, για την οποία μάλιστα σημείωσε ότι μέσα στην κρίση, με πολύ μειωμένη την επιχορήγησή από το κράτος, προσφέρει ακόμη πιο σημαντικό έργο σε ό,τι αφορά τον κοινωνικό τομέα και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι οι αλλαγές που έρχονται στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ως σκοπό να της δώσουν μεγαλύτερο χώρο και ρόλο για τη συμβολή της στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η δημιουργία του νέου Δημαρχείου υποστηρίχθηκε διακομματικά από όλες τις κυβερνήσεις, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή τους προκειμένου να δοθεί στο Δήμο το κτιριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου στον πρώην υπουργό Υγείας και νυν Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και την εταιρία ΤΕΜΕΣ που δώρισαν τη μελέτη για την επισκευή του κτιρίου…

PAVLOPOULOS-NIKAS.jpgΣτην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εσωτερικών οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης,  καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το έργο ως «παράδειγμα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ένα υπόδειγμα που πρέπει να αξιοποιήσουμε και σε άλλες περιπτώσεις».

Είπε για την Καλαμάτα ότι είναι «μια πόλη που έχει δείξει ότι έχει μια απαράμιλλη δυναμική και μπορεί και εξελίσσεται μέσα από δυσκολίες. Όλοι θυμόμαστε τον καταστροφικό σεισμό, που η Καλαμάτα όχι απλώς τον ξεπέρασε αλλά έγινε πιο όμορφη, πιο δυναμική, πιο ζηλευτή, διατηρώντας όμως την ταυτότητά της».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε στο δήμαρχο «μέσα σε αυτό το καινούργιο σπίτι των δημοτών της Καλαμάτας να βρούνε τελικά την καλύτερη στέγη οι νέες ιδέες, τα νέα σχέδια για την πόλη και να συνεχίσετε να έχετε μια τόσο καλή όσο μέχρι τώρα πορεία».

PAVLOPOULOS-PROKOPHS-29-09-17.jpgΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με την Καλαμάτα, την πόλη που μεγάλωσε. Για το νέο δημαρχείο είπε ότι έρχεται να προστεθεί, με εμβληματικό τρόπο, στο ήδη πολύ σημαντικό έργο που ο δήμαρχος και ο δήμος έχουν ως τώρα επιτελέσει στην πόλη.

Τέλος ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε όχι μόνο στην αναγκαιότητα αλλά στη Συνταγματική υποχρέωση του κράτους να στηρίζει την αυτοδιοίκηση, να υπερασπίζεται την αυτοτέλειά της.
Στ.Μ.