Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 21:19

Λαφαζάνης: Ο Στράτος νίκησε και έστειλε μήνυμα αντίστασης και ενότητας

Λαφαζάνης: Ο Στράτος νίκησε και έστειλε μήνυμα αντίστασης και ενότητας

Παναγιώτης Λαφαζάνης, Στράτος Δασκαρόλης, Θανάσης Πετράκος

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Γενναία, πατριωτική και δημοκρατική χαρακτήρισε τη στάση του Στράτου Δασκαρόλη, ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης επειδή δεν πλήρωσε διόδια -όχι τόσο λόγω οικονομικής αδυναμίας αλλά για να δείξει ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας- τόνισε το μεσημέρι ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Τρίπολη έκλεψε λίγο χρόνο για να έρθει στην Καλαμάτα και να μιλήσει με τον άνθρωπο που αποφυλακίστηκε την Κυριακή. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι η στάση του Στράτου Δασκαρόλη στέλνει μήνυμα αντίστασης και ενότητας για να σπάσει το μνημονιακό τείχος στο οποίο έχει εγκλωβιστεί ο λαός, ενώ ο Θανάσης Πετράκος, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, σημείωσε ότι με τον ανυπότακτο αγώνα του κατήγαγε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μια νίκη το λαϊκό κίνημα…

«Ήταν μεγάλη η χαρά και μεγάλη η τιμή μου που γνώρισα από κοντά τον Στράτο Δασκαρόλη και μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω μαζί του. Αυτό που έκανε ο Στράτος είναι μια πολύ γενναία πράξη. Μια πατριωτική και δημοκρατική ενέργεια, που τιμά όχι μόνο τον ίδιο, τιμά όλο τον ελληνικό λαό ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων, τοποθετήσεων και στάσεων. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είναι τώρα ελεύθερος», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε ότι «η απελευθέρωσή του στέλνει ένα πολύ μεγάλο μήνυμα αυτή την ώρα στον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα αντίστασης και ελπίδας. Ένα μήνυμα που λέει απλά ότι όποιος παλεύει με αυτοθυσία, με γενναιότητα, έχει ελπίδα και θα νικήσει. Και έτσι θα νικήσει ο ελληνικός λαός και έτσι θα μπορέσει να αποτινάξει από πάνω του τη νέα κατοχή που βιώνουμε, να αποτινάξει τη γερμανική μπότα, να αποτινάξει το νέο ραγιαδισμό που του έχουν επιβάλει και να δούμε μια Ελλάδα, ίσως για πρώτη φορά, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, που θα βλέπει το μέλλον της διαφορετικά».

Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο Στράτος Δασκαρόλης έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, «ένα μήνυμα συνεργασίας, κοινής δράσης, συμπόρευσης, συμπαράταξης, όπως θέλετε να το πείτε, όλων ανεξαιρέτως των αριστερών, των ριζοσπαστικών, των πατριωτικών, των δημοκρατιών, αντιμνημονιακών δυνάμεων. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτόν τον κοινό αγώνα, σε αυτό το μεγάλο μέτωπο που ως μια γροθιά πρέπει να ορθώσουμε για να σπάσουμε το μνημονιακό τείχος που μας υποδουλώνει και να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο».

Ο Θανάσης Πετράκος σημείωσε από την πλευρά του: «Θεωρούμε ότι η απελευθέρωση του Στράτου μετά από 12 μέρες, αφού έγινε δίκη και μειώθηκε η ποινή του με πρωτοβουλία του δικαστηρίου, είναι νίκη του ίδιου του ανυπότακτου αγώνα που έκανε και νίκη και του κινήματος αλληλεγγύης, όταν υπήρχαν πολλά παπαγαλάκια που μιλούσαν και στην πόλη μας ότι πάνε με υπερασπιστούμε έναν τσαμπατζή. Η συγκέντρωση απέδειξε ότι ο κόστος της Καλαμάτας είναι ευαίσθητος. Αυτό ανησύχησε το σύστημα, σε συνδυασμό με την παλικαρίσια στάση του Στράτου. Έτσι λοιπόν βγήκε. Νοιώθουμε μεγάλη χαρά που βγήκε και επιτέλους το λαϊκό κίνημα κατήγαγε μια νίκη, μετά από πάρα πολλά χαστούκια και ήττες. Είναι μεγάλη νίκη ότι βγήκε ο Στράτος και είναι μεγάλη νίκη πρώτα του ίδιου».
Στ.Μ.