Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 11:34

"Δημιουργική ασάφεια" για τους ελέγχους ποιότητας του πόσιμου νερού

"Δημιουργική ασάφεια" για τους ελέγχους ποιότητας του πόσιμου νερού

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Για δεύτερη φορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας υποβλήθηκε το ερώτημα προς τη δημοτική αρχή εάν ελέγχεται η ποιότητα του νερού στα χωριά του Δήμου, εάν καθαρίζονται οι δεξαμενές, καθαρή απάντηση δεν δόθηκε όμως. Αντίθετα ο δήμαρχος έκανε τη δημιουργικά ασαφή τοποθέτηση ότι θεωρεί πως η ΔΕΥΑΚ κάνει τους ελέγχους «γιατί ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί σε όλη την έκταση του Δήμου οποιοδήποτε κρούσμα»…

«Για το πόσιμο νερό η ΔΕΥΑΚ πρέπει να δείχνει απόλυτη φροντίδα, δεν λέω ότι δεν δείχνει, στην ποιότητα του. Θεωρώ ότι το κάνει γιατί ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί σε όλη την έκταση του Δήμου οποιοδήποτε κρούσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Με την ίδια ασάφεια και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος είπε ότι πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε να γίνουν δειγματοληψίες και ότι και το εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ σε λίγο καιρό θα διαθέτει ανώτερη πιστοποίηση για τη διενέργεια ελέγχων.

Την ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση ερώτηση για το ίδιο θέμα είχε κάνει ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς.

Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που φαίνεται ότι υπάρχει με το νερό στην Πολιανή, το οποίο τόνισε ότι είναι θολό. Ο Δημήτρης Βεργόπουλος απάντησε ότι το πρόβλημα οφείλεται στη λειψυδρία και στη μείωση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα και ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΚ με κόστος μεταφέρει νερό στην Πολιανή με βυτίο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται για ύδρευση και όχι για πότισμα. Στο ίδιο πλαίσιο και ο δήμαρχος Καλαμάτας υπογράμμισε ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από τη λειψυδρία και πως ο κίνδυνος είναι μεγάλος για την ελαιοπαραγωγή και την οικονομία της Καλαμάτας, η οποία ανέφερε ότι είναι ο υποδοχέας των πόρων που συγκεντρώνονται από την πώληση του ελαιολάδου.
Στ.Μ.